Mikulás

Eredeti Mikulás

Dél-Olaszországban, Bari városában jártam 2018 nyarán. Rekkenő mediterrán hőség, szikrázó napsütés, azúrkék tenger, hosszú, szabad tengerparti föveny, zsúfolt, lüktető város – mindezt kínálta a város. Minden olyasmit, amiért most szinte bármit megadnánk a hidegben, télben, magányban.

Mikuláscsomagok

Nemrégiben kíváncsiságból és mert volt egy kis időm, betértem egy autókereskedésbe kicsit nézelődni. A sok szép autó között az egyik sor szélén, távolabb is a többitől, parkolt egy szemmel láthatóan szinte új példány. Különleges színével – leginkább az almazöld és az aranysárga keverékéhez hasonlított – valósággal mágnesként vonzotta a tekintetet. Nem volt rajta az ára, ezért kíváncsiságból megkérdeztem a kereskedőt, mit lehet róla tudni.

Járt a Mikulás a Váci Evangélikus Egyházi Óvodában is

Vác – A Váci Evangélikus Egyházi Óvodában járt a rajzokkal, dalokkal várt Mikulás! Az óvónénik segítségével a Nagy Mindentudó Könyvében megtalálta a Halacska-, a Napsugár- és a Bárányka-csoport kisgyermekeit. Így már mindenkivel tudott egy kicsit beszélgetni, miközben átadta az ajándékcsomagokat, színezőket és mondókáskönyveket.

Plüssmackókat készítettek a diákok Mikuláskor

Albertirsa – A Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskolába rendhagyó levéllel kopogtatott a Mikulás: a gyermekek közreműködését kérte a plüssmackók elkészítéséhez. Az ügyeskezű gyermekek segítettek, ahogy azt a fotókon is látjuk, az ajándékozás örömét a közös kézműveskedés növelte. A fényképeket az iskola pedagógusa, Kökény Károly készítette.

Az igazi Mikulás – egy evangélikus lelkész gondolatai

Hosszú idő után az idei évben Szent Miklós napja, december 6-a vasárnapra esik. Még a szeptemberi hittanórák egyikén döbbentünk rá erre a 7. osztályos hittancsoportommal, miközben közösen tervezgettük az előttünk álló tanévet.

Osztás

Először jó ötletnek tűnt ez a csomagosztás, de aztán minden nagyon megbonyolódott. Milyen értékben vásároljanak? Hánytól hány éves korig adják? Kinek járjon és kinek ne? Névsort írtak, számolgattak, osztottak-szoroztak. Helyszínre nem költöttek, maradt az iskola aulája, ahol maszkban, de meg lehetett tartani a Mikulás-estet.

Fabiny Tamás: Mikulás-áhítat

Ki is az a Mikulás? Mit kell tudnunk róla? Fabiny Tamás elnök-püspök rendhagyó áhítatában a Mikulás személyén keresztül mutat be nekünk egy sokkal fontosabb valakit. „Hát ti kinek mondotok engem?” (Mt 16,15)

Mikulás-est a pápai evangélikusoknál

Pápa – Hagyomány a Pápai Evangélikus Egyházközségnél, hogy december 6. előtt vendégül látják a Mikulást, aki ezúttal az Evangélikus Látogatóközpontban találkozott a gyermekekkel, diákokkal.

Amerikai diákok látogattak el a Podmaniczky-iskolába

Budapest – December 5-én, egy nappal Mikulás ünnepe előtt, piros sapkás fiatalok lepték el iskolánk tornatermét. Harmincöten – egyetemista diákok és tanáraik – azért jöttek el Magyarországra az amerikai Colorado államból, hogy karácsony örömhírét továbbadhassák.

Hittanos gyerekek járták betlehemessel a falvakat – Dolgozott a Mikulásgyár is

Nemescsó – Az idei esztendőben immár tizenhatodik alkalommal járták végig a hittanos gyerekek betlehemessel a falvakat. A szolgálatért mindenütt szaloncukrot, csokoládét és gyümölcsöt kaptak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Mikulás csatornájára