Mikulás

Fabiny Tamás: Mikulás-áhítat

Ki is az a Mikulás? Mit kell tudnunk róla? Fabiny Tamás elnök-püspök rendhagyó áhítatában a Mikulás személyén keresztül mutat be nekünk egy sokkal fontosabb valakit. „Hát ti kinek mondotok engem?” (Mt 16,15)

Mikulás-est a pápai evangélikusoknál

Pápa – Hagyomány a Pápai Evangélikus Egyházközségnél, hogy december 6. előtt vendégül látják a Mikulást, aki ezúttal az Evangélikus Látogatóközpontban találkozott a gyermekekkel, diákokkal.

Amerikai diákok látogattak el a Podmaniczky-iskolába

Budapest – December 5-én, egy nappal Mikulás ünnepe előtt, piros sapkás fiatalok lepték el iskolánk tornatermét. Harmincöten – egyetemista diákok és tanáraik – azért jöttek el Magyarországra az amerikai Colorado államból, hogy karácsony örömhírét továbbadhassák.

Hittanos gyerekek járták betlehemessel a falvakat – Dolgozott a Mikulásgyár is

Nemescsó – Az idei esztendőben immár tizenhatodik alkalommal járták végig a hittanos gyerekek betlehemessel a falvakat. A szolgálatért mindenütt szaloncukrot, csokoládét és gyümölcsöt kaptak.

Mikulás vagy Jézuska? – Mit mondjunk a gyerekeinknek, ki hozza az ajándékot?

Mikulás az ablakban, Mikulás a plázában, Mikulás a tévében. A piros sapkás, jóságos télapó lassan monopóliumra tör a gyerekek figyelmének elnyerésében és néhány keresztény ezt aggódva figyeli: a Mikulás-láz nem tereli el a figyelmét a gyerekeknek a karácsonyi születés-történetről? Mit mondjunk, ki hozza az ajándékot, a Mikulás vagy a Jézuska?

Mikulás-ünnepséget tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Kedves Mikulás-váró dallamok töltötték be a Bólyai téri gyülekezeti házat 2016. december 4-én, szombaton délután és kora este, ahol az Oltalom Szeretetszolgálat, a Joób Olivér Szeretetintézmény és a Kertvárosi Evangélikus Egyházközség tagjainak, dolgozóinak gyerekei várták izgatottan a Mikulást.

Kinek jár a virgács? – Etikai kérdések a nagyszakállú körül

Miként illeszthető be családi életünkbe, értékeink közé hiteles, hihető módon a Télapó-sztori? Voltaképp ki mondja meg, mi a jó és mi a rossz? Nem magunkat istenítjük-e, miközben a jóra tanítjuk, neveljük, fegyelmezzük, hovatovább saját képünkre igyekszünk formálni öntörvényű, eleven csemeténket? A gyerekről vagy rólunk szól a Mikulás-sztori?

Ádventi vásár és Mikulás-várás Kaposváron

Kaposvár – Az idei ádvent második vasárnapja több oknál fogva is különleges volt a Kaposvári Evangélikus Egyházközségben. Nemcsak azért, mert az istentisztelet keretén belül a Csákvári Evangélikus Kórus tagjai kápráztatták el az istentiszteletre érkezőket tiszta énekhangjukkal, hanem azért is, mert ádventi vásárra és Mikulás-várásra is sor került.

A szombathelyi evangélikus intézményekbe is ellátogatott a Mikulás

Szombathely – December elején a Családi napköziben és a Johanneumban is járt a Mikulás. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki nagy örömmel fogadta a nagyszakállút.

Szent Miklós havában – Mikulás sapka nélkül

Hálás vagyok azért, hogy Magyarországon, hogy Európában élhetek. Több okból is, de ezen a hétvégén különösen azért, mert a Mikulás ittléte egy napra – na jó, talán egy hosszú hétvégére – korlátozódhat az életünkben.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Mikulás csatornájára