rektori beszéd

Szélesre tágul a határ – Csepregi Zoltán rektori beszéde

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2019. szeptember 6-án tartotta tanévnyitó istentiszteletét és ünnepi ülését. Az alábbiakban dr. Csepregi Zoltán rektor beszédét közöljük teljes terjedelmében.

Csepregi Zoltán rektori beszéde

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2019. június 28-án tartotta tanévzáró istentiszteletét és ünnepi ülését. Az alábbiakban dr. Csepregi Zoltán rektor beszédét közöljük teljes terjedelmében.

Csepregi Zoltán rektori beszéde

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2018. szeptember 7-én tartotta tanévnyitó istentiszteletét és ünnepi ülését. Az alábbiakban dr. Csepregi Zoltán megbízott rektor beszédét teljes terjedelmében közöljük.

Miért ne lennél képes rá? – Szabó Lajos rektori beszéde

Budapest – Miért ne lennél képes rá? címmel 2018. június 22-én, az Evangélikus Hittudomány Egyetem tanévzáró istentiszteletén és ünnepi ülésén tartotta dr. Szabó Lajos leköszönő rektori beszédét, melyet most teljes terjedelmében közzéteszünk.

127. tanévét zárta az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Budapest – 135 hallgatóval zárta tanévét az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE). Az ünnepi ülésen Szabó Lajos leköszönő rektor tartott ünnepi beszédet, Korányi András Isten igéjét hirdette, továbbá átadták a diplomákat, doktori okleveleket és kitüntetéseket.

Szabó Lajos: Vajon tényleg társai vagyunk-e a híveknek?

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Melanchthon Szakkollégium 2017. szeptember 8-án tartotta évnyitó istentiszteletét és ünnepi ülését. Az alábbiakban Szabó Lajos rektori beszédét – melyet Halasi András József lelkésztestvérünk emlékének ajánlott – teljes terjedelmében közöljük.

Középpontban a hit tanulása – Rektori beszéd

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2016/2017-es tanévének ünnepi tanévnyitó istentisztelete utáni ünnepi ülésen dr. Szabó Lajos rektor kifejtette, hogy az egyetem képzésében ma a hangsúly a hitoktatásra, a hittantanárok képzésére tevődött át. Véleménye szerint nem kell aggódni amiatt, hogy az iskolai hitoktatás „veszélyezteti”, vagy éppen elsorvasztja a gyülekezeti gyermek- és ifjúsági munkát. A beszédet teljes terjedelmében közöljük.
Feliratkozás RSS - rektori beszéd csatornájára