Szeverény János

Hogy terhüket te segítsd hordani

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Péld 11,24–25)

Úton, hazafelé – Elkezdődött az Aliansz imahét

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) 2020. január 5–12. között felekezetek közötti közös imádsággal kezdi az új esztendőt. A megnyitó alkalomra 2020. január 5-én került sor Budapesten, az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezetében.

Ne legyen más istened? – Keresztény–iszlám párbeszéd a reformáció jegyében

Oroszlány – A reformáció ötszázadik évfordulójához kapcsolódóan iszlám–keresztény párbeszédre került sor az oroszlányi művelődési házban. A dispután Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke és Szeverényi János missziói lelkész, a vallások közötti párbeszéd lehetőségein túl, a kiéleződő konfliktusokra is reagált.

A szeretet kiűzi a félelmet

Törékenyek vagyunk, mindannyian félünk valamitől. Vannak egyetemes, egzisztenciális félelmeink is, amelyekkel így-úgy próbálunk meg küzdeni: hárítjuk őket, igyekszünk nem foglalkozni velük, vagy elhisszük, hogy a pozitív gondolkodás majd átsegít ezeken is. Pedig a kezeletlen félelem – akár reális, akár irreális – hosszú távon testi és lelki problémákat okoz, ezért is kell foglalkoznunk vele.

Állj a lábadra – reformáció ma – Hívás az országos evangelizációra

A reformáció 500. évfordulójára készülve nem csupán hátratekintünk, értékelünk és hálát adunk, hanem imádkozni és tenni szeretnénk az egyház megújulásáért. A 95 tétel publikálásával Luther, illetve Luther Istene a kétezer éves egyház legnagyobb ébredését, megújulását indította el. Hisszük, hogy ez a folyamat azóta sem állt le. Néhol lelassult, illetve deformálódott az, aminek reformálódnia kellett volna.
Feliratkozás RSS - Szeverény János csatornájára