Andorka Eszter

Akadálymentesítés minden szinten – Az Andorka Eszter program gyümölcsei

A hátrányos helyzetű emberek sorsának jobbra fordulása iránt elkötelezett, tizenöt évvel ezelőtt fiatalon elhunyt Andorka Eszter evangélikus lelkésznőről elnevezett program 2017-ben támogatott projektjeit május 27-én mutatták be a Deák Téri Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében. Egyúttal bejelentették a 2018-ban odaítélt támogatásokat, amelyeknek célja az elesettek felkarolása, az előítéletek leküzdése és az egyház aktív társadalmi jelenlétének segítése.

Akadálymentesítés minden szinten – Megismerkedtünk az Andorka Eszter Program projektjeivel

Budapest – 2018. április 27-én a Deák téri evangélikus templom gyülekezeti termében került sor az Andorka Eszter Program (AEP) sajtóeseményére. A találkozón bemutatták a 2017-ben és 2018-ban támogatott projekteket, amelyeknek célja az elesettek megsegítése, az előítéletek leküzdése és az egyház aktív társadalmi jelenlétének segítése.

Böjti gondolat: A másik ember észrevétele

Böjt 2018 – Az idei böjti időszakban egy-egy idézettel és egy hozzá fűzött, rövid gondolattal igyekszünk az olvasóknak a böjti elcsendesedésben segíteni.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

MEVISZ 25: Koszorúzás Andorka Eszter és Bárdossy György sírjánál

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség megalakulásának 25. évfordulójára emlékeztek a hétvégén. A Farkasréti temetőben Andorka Eszter és Bárdossy György sírjánál koszorúzással és imádsággal gondoltak az elhunyt alapító tagokra. Videó: Győri András Timótheus

Dr. Fabiny Tamás: Esztus

Dr. Fabiny Tamás püspök szavaival emlékezünk mi is a tíz évvel ezelőtti tragédiára. Elhangzott az MR1 Kossuth Rádióban, a Vasárnapi újság „Lélektől lélekig” című rovatában 2013. február 10-én.
Feliratkozás RSS - Andorka Eszter csatornájára