Kiskőrös

Egy osztálynyi kiskőrösi diák került karanténba

Kiskőrös – Összesen harmincnyolcan, huszonnyolc diák és tíz tanár került karanténba a napokban Kiskőrösön. A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egy tizedikes tanulójánál végeztek el egy tesztet, mely pozitív lett.

Lupták György: Köszönöm, hogy együtt haladhattunk az úton!

Kiskőrös – Nem könnyű 40 év szolgálatot egy oldalba tömöríteni egy olyan emberről, aki lelkészként és városához hű lokálpatriótaként Kiskőrösön töltött ebből 37 évet - mert Lupták György ilyen ember. Aki amellett, hogy útmutatót adott az embereknek a szószékről és havonta a Kiskőrösi hírekben, tevékenyen kivette részét a közéletből is.

KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

A szentendreieknek is tetszett a kiskőrösi bor

Kiskőrös – Szentendre – Az idei nemzetközi kadarka borversenyen Maráz Annabella – aki a Kiskőrösi Evangélikus iskola akkor még végzős, jelenleg már végzett bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus tanulója – Kadarka siller borával a neves borászatok között aranyérmet nyert. Ezzel az eredményével kiérdemelte Kiskőrös város polgármesterének különdíját és a Szentendrei Kadarka Kör különdíját.

Lupták György evangélikus esperes búcsúzott vasárnap a hívőktől

Kiskőrös – Harminchét évnyi szolgálat fejeződött be vasárnap a kiskőrösi evangélikus templomban. Lupták György esperest Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke búcsúztatta a hívőkkel együtt tegnap délelőtt. Majd a gyülekezet megválasztotta Arató János Lóránd új lelkészt.

A nehézségek ellenére is meghitt ballagáson vehettek részt a KEVI nyolcadikosai

Kiskőrös – Az idei tanév mindenki számára máshogy végződött, mint ahogy eddig megszokhattuk. Sokan nem is voltak iskolában március közepe óta, viszont a tanítás ugyanúgy zajlott. Legrosszabbul talán a végzősöket érintette a vészhelyzet, akiknek a ballagása is vagy elmaradt vagy szigorú szabályok mellett kerülhetett csak megrendezésre.

Imádsággal emlékeztek meg a trianoni gyászos eseményekről Kiskőrösön

Kiskőrös – Megható és torokszorító pillanatokat élhettek át azok, akik elmentek 2020. június 4-én délután a kiskőrösi evangélikus templomban rendezett megemlékezésre. Lupták György nyugalmazott evangélikus esperes bevezető gondolatai után Turán István történész beszélt a trianoni békediktátumról és máig ható következményeiről.

Ajándékkal érkeztek a városba Kiskőrös kínai barátai

Kiskőrös – Több mint ötezer egészségügyi szájmaszkot és közel kétszáz adag fertőtlenítőszert adományozott a kiskőrösieknek a Magyar–Kínai Kulturális Egyesület, a Kínai Evangélikus gyülekezet, a Kínai Guang XI Xilin gyülekezet, valamint több kínai magánszemély.

Lupták György: 37 év Kiskőrös szolgálatában

Kiskőrös – Hosszú időt töltött el a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség élén Lupták György esperes. Az idei évben nyugdíjba vonult és helyét Kecskeméti Pál vette át. Az esperest életútjáról és a Kiskőrösön eltöltött éveiről kérdezte a Vira.hu.

A nyitott kapuk vizsgája – A 2020-as érettségi vizsga az evangélikus középiskolákban

Idén a legtöbb intézményben minden kaput megnyitnak, hogy biztosítsák a diákok védelmét. A szervezők felkészülve várják a speciális feltételek mellett megrendezendő érettségi vizsgát.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kiskőrös csatornájára