Kiskőrös

Kisebb csoportokban készülnek az érettségire a kiskőrösi diákok

Kiskőrös – Nincsenek könnyű helyzetben az idén érettségizők. A végzős középiskolások ugyanis a harmadik olyan félévet kezdték el, amelyet nem tudnak a klasszikus formában végigtanulni. A járvány miatt online oktatás keretében veszik az új tananyagot, ismételnek és készülnek fel eddigi életük legnagyobb kihívására, az érettségire.

Rendhagyó módon rendezték meg a kiskőrösi Petőfi-szilvesztert

Kiskőrös – A koronavírus-járvány miatt az idén elmaradt a klasszikus Petőfi-szilveszter programsorozat, amelyet huszonnegyedik alkalommal rendeztek volna meg Kiskőrösön. Ennek ellenére másfél órás műsorral készültek a helyi televízió munkatársai az óév utolsó napjára, így tisztelegve a legismertebb magyar költő emlékének.

Portréfilm Arató János Lóránd evangélikus lelkészről

Kiskőrös – 2020. július 19-én búcsúztatták el a nyugdíjba vonuló Lupták György esperest a kiskőrösi evangélikus templomban, és még aznap a gyülekezet megválasztotta az új lelkészt Arató János Lóránd személyében, akit augusztus 22-én Homoki Pál esperes iktatott be hivatalába. A Kiskörős TV egy rövidfilmben mutatta be Kiskőrös új evangélikus lelkészét.

Matusik Edina a vállalkozó pedagógus

Kiskőrös – Matusik Edina üzletasszony és pedagógus egy személyben, jelenleg a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium új pedagógusai között köszönthetjük.

Egy osztálynyi kiskőrösi diák került karanténba

Kiskőrös – Összesen harmincnyolcan, huszonnyolc diák és tíz tanár került karanténba a napokban Kiskőrösön. A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egy tizedikes tanulójánál végeztek el egy tesztet, mely pozitív lett.

Lupták György: Köszönöm, hogy együtt haladhattunk az úton!

Kiskőrös – Nem könnyű 40 év szolgálatot egy oldalba tömöríteni egy olyan emberről, aki lelkészként és városához hű lokálpatriótaként Kiskőrösön töltött ebből 37 évet - mert Lupták György ilyen ember. Aki amellett, hogy útmutatót adott az embereknek a szószékről és havonta a Kiskőrösi hírekben, tevékenyen kivette részét a közéletből is.

KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

A szentendreieknek is tetszett a kiskőrösi bor

Kiskőrös – Szentendre – Az idei nemzetközi kadarka borversenyen Maráz Annabella – aki a Kiskőrösi Evangélikus iskola akkor még végzős, jelenleg már végzett bor- és pezsgőgyártó szaktechnikus tanulója – Kadarka siller borával a neves borászatok között aranyérmet nyert. Ezzel az eredményével kiérdemelte Kiskőrös város polgármesterének különdíját és a Szentendrei Kadarka Kör különdíját.

Lupták György evangélikus esperes búcsúzott vasárnap a hívőktől

Kiskőrös – Harminchét évnyi szolgálat fejeződött be vasárnap a kiskőrösi evangélikus templomban. Lupták György esperest Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke búcsúztatta a hívőkkel együtt tegnap délelőtt. Majd a gyülekezet megválasztotta Arató János Lóránd új lelkészt.

A nehézségek ellenére is meghitt ballagáson vehettek részt a KEVI nyolcadikosai

Kiskőrös – Az idei tanév mindenki számára máshogy végződött, mint ahogy eddig megszokhattuk. Sokan nem is voltak iskolában március közepe óta, viszont a tanítás ugyanúgy zajlott. Legrosszabbul talán a végzősöket érintette a vészhelyzet, akiknek a ballagása is vagy elmaradt vagy szigorú szabályok mellett kerülhetett csak megrendezésre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kiskőrös csatornájára