Szikra-díj

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra-díjakat

Budapest – Mások mellett a The Sign együttesnek, Fóris Ritának, a Magidomnak és Kübler Dánielnek ítélték oda idén a Szikra-díjat, míg Győri János Sámuel életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket 2019. február 22-én adták át a Várkert Bazárban.

Szikra 2019 – Megvannak a jelöltek

Budapest – Nyilvános a 2019-es Szikra-díj shortlistje. A zsűri öt kategóriában – a legjobb előadás, legjobb dal, legjobb dalszöveg, legjobb dicsőítő dal és legjobb videóklip – hirdetett jelölteket. A most nyilvánosságra hozott pályázók közül választja ki a zsűri az adott kategória végső győztesét. A kategóriadíjakat egy ünnepélyes díjátadó gála keretében, 2019. február 22-én a Várkert Bazárban adják át.

Szikra 2019 – A keresztény könnyűzene tehetségeit keresik

Budapest – Elindult a nevezés a 2019-es Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére öt kategóriában várják a pályázatokat december 31-ig.

Szavazzunk a Szikra-díjra nevezett evangélikus kötődésű együttesekre!

Budapest – 2016-ban hozták létre a Szikra-díjat. Idén tehát már második alkalommal adják át e szakmai alapon odaítélt keresztény zenei díjat, amelyet keresztény szellemiségű alkotók és előadók kapnak. Hat kategóriában a felkért zsűritagok ítélik oda a díjat, míg a közönségdíjat a weboldalon leadott szavazatok alapján kapja meg a nyertes. Mi most az evangélikus kötődésű alkotók támogatására buzdítunk.

Szikra-díj 2018 | Pályázz a keresztény könnyűzene díjára!

2018. február 25-ig lehet nevezni Magyarország első keresztény könnyűzenei díjára!

A keresztény könnyűzene kérdéseiről rendeztek szakmai összejövetelt

Budapest – „Nem közönséget, hanem közösséget szeretnénk építeni” – fogalmaztak a szervezők a keresztény könnyűzene színvonalának növeléséért létrehozott első Szikra-díj szakmai workshopon. A jelenlévők Bajnai Zsolt, Gerendás Péter, Horváth Gergely és Pintér Béla előadásán keresztül ismerkedhettek meg a zeneszerzés, a dalszövegírás és a pályázati lehetőségek kérdéseivel.

Szikra-díj | Díjátadó gála – Nézd meg, ki volt a legjobb!

Budapest – 2016. november 10-én, 19 órától a Budapesten megrendezésre került díjátadó gálán a magyar keresztény zenei élet legkiválóbb képviselői léptek fel. A díjátadót követően egy éven keresztül a hazai és nemzetközi keresztény zenei élet legjelesebb képviselői tartanak workshopokat, szakmai kurzusokat a díjazottaknak, és az érdeklődőknek. Ilyen volt az első Szikra-gála. Nézz bele! Shoeshine videó!

Szikra-Díj! A zene életre kelt! – Elindult a közönségszavazás

Budapest – A Szikra-Díj a GMA Dove Awards partnereként a hazai keresztény könnyűzenei élet első és eredeti szakmai díja, melyet egy fiatalos progresszív szervező csapat alapított és a zeneiparban ismert és elismert résztvevőkkel összefogásban valósított meg. A zsűri döntött, lentebb olvasható a szakmai megítélés alapján a kategóriánkénti öt továbbjutó, köztük az evangélikus Szélrózsa Band.

Szikra-díj, avagy a keresztény könnyűzene mustrája – Bolyki Györggyel és Horváth Gergellyel beszélgettünk

Budapest – Ez év novemberében rendezik meg a keresztény könnyűzenei élet első nagyszabású gáláját, melyen átadják a Szikra-díjat. A kezdeményezés célja a minőségi magyar keresztény zenei kultúrát képviselő alkotók munkájának széles körű bemutatása és elismerése. A kezdeményezésről és a keresztény könnyűzenéről a zsűri két tagját, Bolyki Györgyöt, a Bolyki Brothers együttes és az Erkel Ferenc Kamarazenekar tagját, valamint Horváth Gergelyt, a Kultúrfitnesz alapító szerkesztő-műsorvezetőjét, több rádiós zenei műsor kreatív producerét kérdeztük.

Szikra-díj – a zene életre kelt

Budapest – Fel tudsz sorolni három neked tetsző hazai keresztény zenekart? Jövőre már biztosan menni fog!
Feliratkozás RSS - Szikra-díj csatornájára