rendezvény

Legyen Ön is szervezője az Orgonák éjszakájának!

Budapest – Az Orgonák éjszakája első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon. Július 20-án egyszerre szólal meg a hangszerek királynője országszerte a Filharmónia Magyarország szervezésében. Csatlakozzon szervezőként és nyerjen értékes nyereményeket.

Az a baj.... – beszóltak a papoknak

Pápa – Szólj be a papnak! rendezvény első pápai alkalma 2018 júniusában volt. A résztvevők annyira lelkesek voltak, hogy kérték a szervezőket, legyen ennek folytatása. Így aztán immár harmadik ilyen rendezvényre invitálták a Pannonia Reformata Múzeum fogadóterébe. Ezúttal Boncz Zoltán baptista lelkész, Farkas Gergely református lelkész, Szabó Ferenc, evangélikus tábori lelkész és Szijártó László római katolikus pap várta a kérdéseket. A moderátor ezúttal is Böröczky Attila volt.

50 éve halt meg Hamvas Béla

Hamvas Béla (Eperjes, 1897. március 23. – Budapest, 1968. november 7.) posztumusz Kossuth-díjas magyar író, filozófus, esztéta és könyvtáros, Hamvas József evangélikus lelkész, tanár, író és hírlapszerkesztő fia. Temetésén Keken András lelkész prédikált Szentendrén. Ebből az igehirdetésből idézünk.

Böjte Csaba fővédnökségével rendezik meg az idei 72 óra kompromisszum nélkült

Budapest – A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11–14. között. Az akció Magyarország fiatalságát közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az ország bármely pontján élő diákok a 72ora.hu honlapon már regisztrálhatnak az eseményre. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.

Reformáció 500: Kolozsváron tartották a jubileumi év erdélyi főrendezvényét

Kolozsvár – 2017. szeptember 30-án kezdődött a kolozsvári Farkas utcai református templomban a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvénye, amelyen a Kárpát-medence valamennyi református püspöke és Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Az egykor Mátyás király rendelete alapján megépített templom ünnepi istentiszteletére nemcsak a református egyházkerületek képviselőit, hanem az unitárius egyház és a romániai magyar evangélikus egyház képviselőit is meghívták.

SzeretetREformáció

Budapest – Olyan mondattal kezdte a beszélgetésünket Háló Gyula, a pestszentimrei baptista lelkész – a kerületi ökumenikus pásztorkör lelkészei által szervezett SzeretetREformáció elnevezésű rendezvény koordinátora –, hogy az rögvest felkeltheti olvasóink érdeklődését is. „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást” – idézte a krisztusi szavakat Háló Gyula. Amint azt megtudtuk, az október 7-i egész napos ökumenikus rendezvény valóban a szeretetről, a közösségről fog szólni a Pestszentimrei Sportkastélyban.

Telt házak és lelkes érdeklődés – Wittenbergi Magyar Napok, 2. nap – Frissítve videókkal!

Wittenberg – Péntek reggel, a Wittenbergi Magyar Napok másnapján megtelt a Colleg Wittenbergben tartott teológiai konferenciájának a helyszíne. Az előadások központi témája az evangélikus lelkészi hivatás volt. Az előadásokkal párhuzamosan az érdeklődők wittenbergi városnézésen, illetve egyéb magyar programokon vehettek részt.

„Hétpróbás” házasok Móron

Mór – A házasság hetéhez kapcsolódva, jegyespárok és házaspárok részére szervezett szerelmes kalandtúrát Móron Ribárszki Ákos evangélikus lelkész. A cseppet sem szokványos kalandozás hét feladatból állt, melyeknek egy részét otthon, másik részét pedig a városban lehetett teljesíteni. Amennyiben a feladatokat a párok elvégezték, és ezt igazolták, úgy hivatalosan is „hétpróbás házasokká” válhattak.

Európai egyházi napokat terveznek a keresztények

Fulda – Több mint húsz ország keresztényei szeretnének közösen európai egyházi napot szervezni. A válság időszakában megrendezésre kerülő találkozóval „keresztényekként szeretnénk Európa egységéért és Európa felelősségéért szót emelni” – írták a Fuldában nyilvánosságra hozott, a Német Protestáns Egyházi Napokat lezáró dokumentumban.

Az Egyházzenei Bizottság honlapjára felkerültek az idei egyházzenei és orgonafelújítási pályázati kiírások

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Zenei Bizottsága pályázatot hirdet evangélikus gyülekezeti énekkarok, hangszeres együttesek és egyházzenei rendezvények pénzügyi támogatására valamint evangélikus templomi orgonák javításának, karbantartásának pénzügyi támogatására.

Oldalak

Feliratkozás RSS - rendezvény csatornájára