Fébé Segítő Szolgálat

Tornyos Mária diakonisszatestvért köszöntötték 93. születésnapján

Gödöllő – 2020. november 21-én verőfényes napsütésben keltünk útra Gödöllőre a Fébé család képviseletében, hogy 93. születésnapján felköszöntsük Tornyos Mária diakonisszatestvérünket. Gregersen-Labossa György, egyesületünk lelkész elnöke, Veperdi Zoltán nyugalmazott Fébé lelkész és jómagam, e sorok írója örömmel készültünk erre az alkalomra. Mária testvér kedvesen fogadott minket barátságos otthonában. A nappaliban rögtönzött kisoltár körül foglaltunk helyet a jelenleg előírt biztonsági előírások (kézfertőtlenítés, maszkviselés) betartásával.

Segítség a segítőnek – Önkénteseket vár a Fébé Segítő Szolgálat

Pál apostol A rómaiakhoz írt levelében (16,1) említi Fébét, a kenkhreai gyülekezet hűséges szolgálóleányát (diakonisszáját). A görög eredetű név sugárzót, ragyogót jelent. A karitatív szervezet névválasztását bizonyára az a szándék befolyásolta, hogy az evangélikus diakonisszák Krisztus szeretetét sugározzák.

Segédeszköz-kölcsönzési szolgáltatás indul a Fébé Segítő Szolgálatnál

Piliscsaba – A Fébé Segítő Szolgálat megkezdi segédeszköz-kölcsönzési szolgáltatását. A rendelkezésre álló eszközök (pl. kerekesszék, szobavécé, rolátor, betegágy stb.) térítésmentesen állnak a rászorulók rendelkezésére.

Önkéntes segítségnyújtás megszervezésével támogat a Fébé

Budapest – A Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület a jövőben - Fébé Segítő Szolgálat kiegészítő névvel, - az önkéntes segítségnyújtás megszervezésével, elsősorban a családokat és egyedülállókat szeretné támogatni a mindennapi életben – tudta meg szerkesztőségünk Madocsai Dániel ügyvezetőtől.
Feliratkozás RSS - Fébé Segítő Szolgálat csatornájára