Pongrácz Máté

Ez a példázat a magyar valóságról szól – Pongrácz Máté igehirdetése

A Bibliában sokszor találkozhatunk olyan példázatokkal, melyek elbizonytalanítanak minket, rengeteg kérdést vetnek fel. Ilyen történetet olvashatunk Lukács evangéliumában is, amelyben egy király megbünteti az egyik szolgáját, amiért nem gazdálkodott jól a rábízott pénzzel. Pongrácz Máté kaposvári lelkész igehirdetésében ezt a példázatot értelmezte hallgatósága számára, amit most szerkesztett formában közlünk.

Adventi gondolatok a Kapos TV-ben

Kaposvár – Mit jelent az ünnep, hogyan készülnek az evangélikusok a karácsonyra, mi a lényege az idei adventnek? A Korzó magazin vendégei voltak a kaposvári gyülekezet lelkészei.

Minden szinten pozitívan zárt az idei Szélrózsa!

Budapest – 2018. október 29-én tartotta kiértékelő, egyben lezáró együttlétét a Szélrózsa presbitériuma. Délután a kör kinyílt: a munkaágvezetők is meghívást kaptak az alkalomra, ahol közösen ünnepelhették a büki Szélrózsa sikerét, és megoszthatták egymással tapasztalataikat, jövőbeli terveiket, javaslataikat.

Értéktelen érték

Ezerszer olvastam már Simon Péter „mégis”-történetét, de sosem gondoltam bele, mit is hagy hátra Péter a Jézussal való találkozás napján.

Hat hónap múlva Szélrózsa! – Beszélgetés Pongrácz Mátéval, a Szélrózsa vezető lelkészével

Egyházunk hat hónap múlva, július 25. és 29. között ismét megrendezi a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót. Pongrácz Máté kaposvári evangélikus lelkészt, a Szélrózsa vezető lelkészét az előkészületekről és a tervekről, a megismerhető részletekről, valamint a nehezebb és az örömteli pillanatokról kérdeztük.

Adventi üzenet: „Várakozás arra, Aki van”

Advent 2017 – Az idei évben a 2018-ban Bükön megrendezésre kerülő 12. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó presbitériumát kértük fel, hogy az adventi elcsendesedéshez írjanak imádságokat. Alábbiakban Pongrácz Máté, a Szélrózsa találkozó vezető lelkészének imádságát olvashatják.

Kisfilmekkel népszerűsítik a lelkészi pályát – Bemutatkozik a Pongrácz házaspár

Budapest – Ahogyan arról már beszámoltunk, az Evangélikus Hittudományi Egyetem az idei évben, a felvételi előtt, reklámkampányt folytatott a teológiai tanulmányokon gondolkodók megnyerésére, és népszerűsítő kisfilmek is készültek, amelyeket most egymás után szeretnénk mi is bemutatni az evangelikus.hu oldalán. Most a kaposvári lelkészházaspárral, Pongrácz Mátéval és Pongráczné Győri Boglárkával készült filmet mutatjuk be.

Meg szeretnénk mutatni, nem ciki fiatalként presbiternek, felügyelőnek lenni – Új vezetők a Szélrózsa találkozó élén

Budapest – Új, megfiatalított csapat veszi kezébe a Szélrózsa szervezését 2017-től. A tervekről, az új csapat tagjairól, a változásokról kérdeztük az új vezetőt, Pongrácz Máté kaposvári lelkészt és Szeli Noémit, az új koordinátort. Ami biztos: lesz Szélrózsa 2018-ban is, szerényebb anyagi lehetőségek között, egy fiatal és lelkes csapattal.

Elevenen lüktet a somogyi szórvány szíve – A százéves kaposvári gyülekezetben jártunk

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközséggel egy ország „találkozhatott” virágvasárnapon a tévés istentiszteleten keresztül. Ellátogattunk, hogy közelebbről is megismerhessük egy fiatal lelkész házaspár és a megyeszékhely evangélikusainak mindennapjait. Épülő gyülekezeteket bemutató sorozatunk újabb riportját olvashatják.

„Veszélyben a keresztény Európa”

Kaposvár – A keresztény Európát is veszélyezteti a kötelező betelepítési kvóta – erről beszélt Gelencsér Attila keddi sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a bevándorlók többségéből hiányzik a vallási tolerancia. Ráadásul nem a befogadó állam, hanem saját törvényeik szerint élnek. Pongrácz Máté evangélikus lelkész úgy fogalmazott: a Biblia szerint fontos, hogy segítsük a rászorulókat, de emellett hazánkat is védenünk kell.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pongrácz Máté csatornájára