Donald Trump

A Fehér Házban hetente bibliaórákat tartanak Trump részvételével

Washington – A Fehér Házban hetente bibliaórákat tartanak, s ezeken részt vesz Donald Trump amerikai elnök is – jelentette hétfőn a CBN keresztény hírcsatorna.

Az Amerikai Nemzeti Egyháztanács nyilatkozatban kritizálta Donald Trump amerikai elnök személyzeti apparátusát

Washington – Az Amerikai Nemzeti Egyháztanács (The National Council of the Churches of Christ in the USA / NCC) nyilatkozatban kritizálta Donald Trump amerikai elnök személyzeti apparátusát. Röviddel azelőtt, hogy Trump elnököt ez év január 20-án beiktatták, az NCC nyilatkozatban adott hangot nemtetszésének az elnök által maga mellé választott és pozíciókba emelt személyek kilétét illetően. Különösen Jeff Session igazságügyi miniszter, Stephen Bannon vezér-stratéga és Michael Flynn nemzeti biztonságügyi miniszter kinevezését kritizálták.

Az amerikai evangélikusok is reagáltak Trump bevándorlásellenes intézkedésére

Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) elnök-püspöke, Elizabeth Eaton püspöki körlevélben reagált Donald Trump amerikai elnök bevándorlást érintő elnöki rendeletére.

Ökumenikus állásfoglalás a bevándorlást érintő elnöki rendelet kapcsán – A könyörület és a felelősségvállalás végzetes elmulasztása

Genf – Washington – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ), az Egyházak Világtanácsa (EVT) és az ACT Alliance nevű, segélyszervezeteket tömörítő szövetség állásfoglalást adott ki az Egyesült Államok elnökének bevándorlásról hozott elnöki rendelete és a rendelet menekülteket érintő hatása kapcsán.

Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Több mint 700 keresztény vezető nő – egyháziak és világiak – írta alá azt a nyílt levelet, mely elítéli Trump szexuális zaklatással büszkélkedő megjegyzéseit.
Feliratkozás RSS - Donald Trump csatornájára