Laborczi Dóra

A Krisztus-arcú Gábor bácsi

Különleges hangulatú portrékötet jelent meg a 89. ünnepi könyvhétre, amelyből nemcsak 33, a második világháború végét Budapesten átélt gyermek életútját ismerhetjük meg, hanem az őket és több száz társukat megmentő evangélikus lelkész, Sztehlo Gábor személyisége is kirajzolódik.

Szeretet és diszkriminációmentesség – Ezt üzeni ma Sztehlo Gábor

Budapest – Június 4-én, hétfőn 17 órakor tartották a Sztehlo-gyerekek voltunk című kötet bemutatóját a Magyarországi Evangélikus Egyház székházának Üllői út 24. szám alatt található templomában.

Díjat nyert Laborczi Dóra kolléganőnk

Budapest – A Magyar Szegénységellenes Hálózat 2018. március 6-án, kedden adta át 2017-es sajtódíjait. A Szegénységről, méltósággal – közösen, hitelesen elnevezésű kezdeményezés keretében 2017. január 1. és december 31. között megjelent print és online cikkeket, tévés, rádiós riportokat, interjúkat, tudósításokat vártak.

„Az egyház nem úgy működik, mint egy párt” – Interjú Laborczi Dórával

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének külsős óraadó tanárával, a Kötőszó blog főszerkesztőjével készített a tanszék blogja interjút, melyet most mi is szemlézünk.

Hangolódó #15 | Laborczi Dóra

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Laborczi Dóra Kötőszó-szerkesztő készítette.

Laborczi Dóra: Jézusnak nem lenne kifogása a nők lelkészi szolgálata ellen

Mostantól nők nem lehetnek lelkészek a lett evangélikus egyházban, amint erről a SZEMlélek blog is beszámolt. A KötőSzó blog evangélikus teológa szerkesztőjét faggattuk a döntés és az ellene való tiltakozás hátteréről.

Elismerést kapott az evangelikus.hu-n megjelent cikk

Budapest – Idén először ítélték oda a Vízy Dorka-díjat, amellyel mostantól évente ismernek el egy kiemelkedő újságírói teljesítményt. Első alkalommal a legjobb hét cikk közé egy evangelikus.hu-n megjelent írást is beválasztottak.

Az egyház jövője – tabuk nélkül?

Budapest – Tabuk nélkül az egyházaink jövőjéről címmel tartottak a héten izgalmas kerekasztal-beszélgetést Laborczi Dóra, a Kötőszó blog főszerkesztője és Gégény István, a Szemlélek blog alapító-szerkesztője részvételével a Sapientia Hittudományi Főiskolán.

Összegyülekezési napot tartottak

Budapest – 2015. április 19-én összegyülekezési napot tartottak Békáson. Ez alkalommal Donáth László lelkész beszélgetett Laborczi Dórával és Donáth Mirjammal. A beszélgetőtársak újságírók és édesanyák, az ő személyes történetüket ismerhették meg az érdeklődők. Volt szó szakmáról, sikerekről és kiábrándulásról, New Yorkról és Nyíregyházáról, kisbabákról, és az elmenetel, itthon maradás és hazajövetel hármasságáról.

Rikárdó és én

Micsoda dolog ez? Megkérdőjelezni, milyen alapon vállal gyereket – 23 évesen a harmadikat! – valaki, mindezt ráadásul a gyerekért való aggódás álszent mázába csomagolva? Miért nincs bennünk belátás, segítő szándék még az ünnepek utáni eufóriában sem? Mindenki degeszre ette magát, elköltött egy rakás pénzt méregdrága ajándékokra és nem maradt semmi, egy kicsike szeretet vagy emberség sem a fa alatt?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Laborczi Dóra csatornájára