Békés megye

Az evangélikus Bonnyai Sándor lett az év embere Békés megyében

Mezőkovácsháza – Ünnepélyes keretek között adták át a Békés Megyei Hírlap által életre hívott az év sportolója és az év embere szavazás díjait 2019. február 4-én, hétfőn Mezőkovácsházán, a Kalocsa Róza Művelődési Központban. Az év sportolóit 42., az év embereit 12. alkalommal köszöntötte a megyei napilap.

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

Békéscsaba – Orosháza – Az OrgonaPont elnevezésű koncertsorozat Békés megyébe is ellátogat, a Filharmónia Magyarország négy koncertet szervez Békéscsabán és Orosházán. A megyeszékhelyen augusztus első napján a belvárosi római katolikus plébánián Kiss Zoltán orgonaművész ad koncertet, augusztus 11-én, pénteken pedig a Magyar Rádió gyermekkórusa lép fel. Orosházán a Békés megyeiek egyik nagy kedvence, Somogyi-Tóth Dániel, illetve Szabadi Vilmos hegedűművész koncertezik.

Négyszázan énekeltek együtt

Az Éneklő Ifjúság Békés megyei minősítő hangversenye és ifjúsági kórustalálkozója 2017. május 3-án zajlott a Csabagyöngye Kulturális Központban. A békéscsabai evangélikus gimnázium énekkara, az Arrisus ifjúsági vegyes kar Arany diplomás minősítést kapott és elnyerte az Év kórusa címet. A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola leánykara Ezüst diplomás minősítésben részesült.

Sola Scriptura – Megtartották a Békés megyei evangélikus gimnáziumok bibliaismereti vetélkedőjét

Orosháza – Hiánypótlás, hagyományteremtés – e kettős céllal rendezett február 24-én hittanversenyt az evangélikus gimnáziumi évfolyamok diákjainak az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékezve. Az ötlet már több mint egy éve formálódott: az általános iskolai tagozatokhoz hasonlóan évről évre megszólítani a már gimnazista korú fiatalokat, vegyék kézbe a Bibliát.

„Megújuljanak tagjaim” – Szarvason találkoztak a békési evangélikus egyházmegyék a reformációi jubileum nyitányára

Szarvas – „Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak, és megújuljanak tagjaim...” – az 51. zsoltár 10. verse adta a mottóját és vezérfonalát a 2016. október 30-án Szarvason megrendezett Békés megyei evangélikusok találkozójának.
Feliratkozás RSS - Békés megye csatornájára