filmajánló

Az ember kérdez, az Úr válaszol

Az egyesült államokbeli színész és rendező, Perry Lang jegyezte film alapötlete izgalmas. Úgy tűnik azonban, hogy elhagyva a nézőteret mindenki kénytelen elkészíteni a saját kérdéseinek listáját és kérni egy új interjúidőpontot…

A szabadságharcot nem csak tábornokok vívják – A Guerilla című film ajánlója

Ha az 1849-es szabadságharcra, illetve annak végkifejletére gondolunk, többnyire az iskolai évekből rögzült képek jutnak eszünkbe: Cegléden toborzó Kossuth, Világosnál a fegyvert letevő Görgey, kivégzőosztag előtt térdelő Batthyány és az aradi tizenhármak vesztőhelye. A szabadságharcot azonban nem csak politikusok és tábornokok vívták. A végzete mindenkit egyaránt utolért.

Egy osztály kiállása '56-ért – A néma forradalom filmajánló

Lars Kraume német rendezőnek az idei müncheni filmfesztiválon Békedíjjal és rendezői díjjal méltatott, A néma forradalom című filmje egészen új látószögből mutatja be az 1956-os magyarországi események hatásait. Egy keletnémet középiskolai osztályról szól, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett.

Reformáció bármikor – Come Sunday filmajánló

Mi történik egy karizmatikus közösséggel és a vezetőivel, ha a püspökük hirtelen elkezdi megkérdőjelezni, amiben addig szilárdan hittek?

Egy újszerű Jézus-film

Nagy izgalom és érdeklődés övezte a Mária Magdolna című film megjelenését, hiszen a Bibliának egy olyan alakját helyezte az események középpontjába, akit rengeteg félreértés és legenda övez. Kétségtelen, hogy újszerű az evangéliumi eseményeket Mária Magdolna szemén keresztül bemutatni.

Égbe szállt angyal | Jupiter holdja – hitről és istenkeresésről

A cannes-i filmfesztivál után a magyar mozikban is bemutatták Mundruczó Kornél új filmjét, a Jupiter holdját. A Fehér isten rendezője ezúttal is nagy fába vágta a fejszéjét: egy szíriai fiú és egy magyar orvos megpróbáltatásain keresztül mesél el egy történetet a hitről, a csodákról, és hogy mindezek hogyan változtatják meg az ember életét.

Fegyver nélkül a világégésben

Tíz év kihagyás után Mel Gibson ismét a rendezői székbe ült, hogy egy történelmi filmet készíthessen. A két Oscar-díjat nyert alkotás, A fegyvertelen katona, amely most jelent meg DVD-n, egy mélyen hívő ember rendkívüli helytállását mutatja be, ahogyan fegyver nélkül próbálja minél több bajtársát kimenteni a háború poklából.

Milyen bűnöket vallhatott be a világ egyik legbefolyásosabb embere? – Titkok és vallomások – filmajánló

A Nemzetközi Valutaalap elnöke egy gyónást követő hajnalon öngyilkos lesz. Hogyan kerül egy csendes karthauzi szerzetes a cinikus és embertelen pénzvilág kellős közepébe?
Feliratkozás RSS - filmajánló csatornájára