Dolinszky Gábor

Szabadkán elmaradnak az istentiszteletek

Szabadka – Vajdaság-szerte a legtöbb evangélikus gyülekezetben is elmaradnak az istentiszteletek – nyilatkozta Dolinszky Gábor. Az evangélikus püspökhelyettes hozzátette, Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának intézkedéseinek eleget téve a szabadkai evangélikus templomban nincs lehetőség az istentiszteleti alkalmak megtartására, mint ahogy több másik vajdasági településen sem. Dolinszky Gábor kiemelte, egyedül a Bajsai Evangélikus Egyházközségben sikerült megoldani ezt a problémát.

10 millió dinárt ítélt meg a tartomány egyházi épületek felújítására

Újvidék - A tartományi kormány az idén mintegy 10 millió dinárt különített el a vallási közösségek megsegítésére. A Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság nyilvános pályázatán templomok és egyházi épületek átalakítására és felújítására pályázhattak a közösségek

„Az imádság ereje és annak lehetősége köt össze leginkább bennünket”

A Pannon RTV kérdezte Dolinszky Gábort, az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztény Egyház Szerbiában-Vajdaságban püspökhelyettesét.

Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében

Szabadka – Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében még az idén – árulta el Szubjektív című műsorban Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes.

Szabadkán úrvacsorával és koszorúzással egybekötött ünnepi reformációi istentiszteletet tartottak

Szabadka – A reformáció alkalmából megszervezett istentiszteletet Dolinszky Áron evangélikus lelkész vezette Szabadkán. A szószéki igehirdetést Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes intézte a hívekhez.

Vajdasági kapcsolatépítés

Budapest – Gáncs Péter püspök meghívására, 2017. június 18-án, a vasárnapi főistentiszteleten Dolinszky Gábor, a vajdasági evangélikus egyház püspökhelyettese szolgált igehirdetéssel a Deák téri evangélikus templomban.

A reformáció 500. éve a Vajdaságban – Interjú Dolinszky Gábor püspökhelyettessel

Szerbia – A szerbiai evangélikus egyház a közösség erősítését és építkezéseit tervezi a jubileumi évben. Dolinszky Gábor szerint ma missziós munkára van szükség. A püspökhelyettes szüntelenül azon fáradozik, hogy a megteremtett alapokra életerős, aktív közösséget építsen, emellett a még újjászervezésre váró területeken is megteremtse a feltételeket az evangélikus hívők vallásának gyakorlásához.
Feliratkozás RSS - Dolinszky Gábor csatornájára