online

Virtuálisan is végigjárhatjuk a jeruzsálemi Via Dolorosát a nagyböjtben

Jeruzsálem – A szentföldi kusztos, Francesco Patton OFM olyan, az online térben megvalósuló projektről számolt be a Vatikáni Rádiónak, amely a világ minden tájáról Jeruzsálembe vezetheti a hívőket a nagyböjt idején.

Először ülésezett online a zsinat

Budapest – A Zoom felületén 2021. február 19-én délután kezdődött a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinatának 7. ülésszaka.

Idén csak online formában lehetünk ott a Deák téri evangélikus templomban megtartott Bálint-napi koncerten

Budapest – A házasság hete központi programjai közt már hagyománnyá vált a Bálint-nap környékén a Deák téri evangélikus templomban megtartott koncert és istentisztelet, ahol a résztvevők személyesen is fogadhatták Isten áldását. A 2021. évi járványhelyzetre tekintettel az alkalom idén „közönség” nélkül zajlott, ám szeretettel ajánljuk a felvételt megtekintésre.

Online formában tartják meg 9. ökumenikus diákfilmszemlét katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium újra meghirdeti – a járvány miatt elmaradt tavalyi helyett – 9. országos filmszemléjét katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára. Sajnos idén is csak a szokásosnál jóval visszafogottabb módon rendezhetjük meg: a döntő személyes találkozások nélküli, online lebonyolítású lesz, valamint a befogadható filmek műfaját is korlátoznunk kell.

Lehetőségek és dilemmák – Az egyház a digitalizált világban

Budapest – Digitalizált egyház – evangéliumi téblábolás az infosztrádán címmel tartott előadást dr. Fábri György, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Északi Egyházkerületének felügyelője, az ELTE PPK FTI Társadalmi Kommunikációs Kutatócsoportjának habilitált docense a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége Digitális Transzformációs Munkacsoportjának online ülésén, 2021. január 27-én.

Német teológusok az egyház digitalizálási esélyeiről konzultáltak

Bonn – A digitalizáció az istentiszteletek formáját is meg fogja változtatni. A virtuális terek is valóságos terekké váltak, a formák igazi, új lehetőségeket nyújtanak, és otthont adhat azok számára, akik a gyülekezetben nem érzik ezt.

Döntöttek: Digitális formában kerül megrendezésre az Ökumenikus Kirchentag 2021-ben

Frankfurt a.M. – Nem lesz külső látogató, nem lesznek tömegrendezvények, minden program digitális lesz: 2021-ben Frankfurtban az Ökumenikus Kirchentag (ÖKT) nem lesz olyan, ahogy tervezték, közölték a szervezők. A pandémia miatt ugyanis nem lehetséges a megbízható és biztonságos tervezés a hagyományos formában.

Online szavazott a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata – tekintettel a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre – 2020 novemberében online ülésszakot (6. ülésszak) és távszavazást tartott.

Felhívás: XII. ONLINE BIBLIAISMERETI VERSENY

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet „Ne féljetek!” címmel, amelyre középiskolásokat, valamint fiatal(os) felnőtteket is szeretettel várunk. A játék öt héten keresztül tart majd. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Elmarad a pedagógus konferencia helyetti online közvetítés is!

Budapest – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, a 2020. augusztus 28-ára Aszódra szervezett hatodik evangélikus pedagógus konferencia a járványhelyzetre való tekintettel elmaradt. Az Evangélikus Pedagógiai Intézet és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Nevelési és Oktatási Osztálya azonban az elmaradt konferencia pótlására online közvetítést szervezett volna, de egyházunk vezetőinek javaslata alapján és a járvány jelenlegi helyzetét figyelembe véve lemondták a jelenléttel járó szervezést és az online közvetítésre sem kerül sor – tudta meg az Evangélikus.hu.

Oldalak

Feliratkozás RSS - online csatornájára