gyülekezeti hétvége

Megáldalak, és áldás leszel (1Móz 12,2)... hm, hogy is van ez?

Balatonszárszó – Áldás a közösségben címmel gyülekezeti hétvégét tartott a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség 2019. november 22-24 között, Balatonszárszón. Az elmélyülést kínáló színes programra szép számmal jelentkeztek a felnőttek mellett kisgyermekes családok és az angol nyelvű közösség (City Park Lutheran) tagjai is.

Formálódó testvérkapcsolat a kaposvári és sárvári evangélikusok között

Révfülöp – Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Evangélikus Egyházközség évi lelkigyakorlatát, idén új helyszínen, a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A gyülekezeti hétvége különlegessége, hogy az idei évben a Sárvári Evangélikus Egyházközség tagjai is csatlakoztak a programokhoz.

Mint a mesében – Kelenföldiek gyülekezeti hétvégéje Balatonszárszón

Balatonszárszó – Egy közösségi hétvégét az is elvisz a hátán, ha van Balaton-part, van napsütés és van gyerekzsivaj. De egy gyülekezeti hétvégétől azért többet vár az ember. És aki ott volt a kelenföldi gyülekezet balatonszárszói gyülekezeti hétvégéjén, meg is kapta ezt a pluszt.

Gyülekezeti hétvége Révfülöpön a megújulás jegyében

Révfülöp – A reformáció ötszáz éves évfordulója jó, ha nem csak az ünneplésre, hanem a kérdések felvetésére és esetleges megválaszolásukra is alkalmat teremt. Október hosszú hétvégéjén ágfalvai gyülekezetünk presbiterei és néhány fiatal család Révfülöpön ezeknek a kérdéseknek és válaszoknak a „nyomába szegődött”.

Jedine viera, jedine Kristus – Egyedül hit, egyedül Krisztus

Pazdics – Szeverényi János, a Magyarországi Evangélikus Egyház missziói lelkésze gyülekezeti hétvégén szolgált igehirdetésekkel és a Reformáció ma című előadással a szlovákiai evangélikus egyházközségben, Pazdicson (Pozdisovce). A község lakóinak többsége az 1910-es népszámláláskor is szlovák nemzetiségű volt. Jelenlegi lelkészük, Mgr. Denisa Vargova rendezte lelkes munkatársakkal ezt a nagyszerű hétvégét a megújulás, a reformáció jegyében.

Egy hétvége a közösség és a bizonyságtétel jegyében

Balatonszárszó – Kaposvár – Negyedik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti hétvégéjét és lelkigyakorlatát Balatonszárszón. Az idei évben közel 60 résztvevő töltötte meg az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központot.
Feliratkozás RSS - gyülekezeti hétvége csatornájára