Péteri

Alkotótábort tartottak Péteriben

Péteri – Alkotó napközis tábort tartottak 2017. július 3. és 7. között Péteriben. A hét folyamán az óvodás- és iskoláskorú gyerekek betekinthettek a bibliai történetek világába.

Isten lelki házat akar építeni Péteriben

Péteri – 2016. 08. 28-án jótékonysági koncertet tartottak a péteri evangélikus templomban. A befolyt adományokat a templom külső felújítására fordítják.

Egyéni Evangelizáció folyt a Péteri Reménység Táborban

Péteri – Egyéni evangelizáció folyt a gyerekeknek tartott táborban, a Péteri Evangélikus Egyházközség szervezésében, 2016. július 11. és 15. között. „Hálásak vagyunk az együtt töltött napokért! Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek, aki bizalommal, nyitott szívvel és segítő kézzel volt felénk. Talán nem tekinthető hétköznapi eseménynek az, hogy ilyen sok gyermek és felnőtt szeretetben együtt töltött el öt napot” – írta szerkesztőségünknek Óvári-Urbán Anikó.

Erős jellemek – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

Töltsétek meg a templomot!

Péteri – 2015. augusztus 30-án 10 órakor templomszemtelési emlékünnepre és közösségi napra került sor a péteri evangélikus templomban. Az alkalmon Óvári Péter lelkész hirdette Isten igéjét és az istentisztelet keretében dr. Foltin Brúnó lelkész és az Esztergály család leszármazottja tartott templomtörténeti előadást.

Napközis gyerek- és tinitábort tartottak Péteriben

Péteri – Rengeteg élménnyel gazdagodhattak azok a gyerekek, akik részt vettek a Péteri Evangélikus Egyházközség szervezésében a gyülekezet táborában. Az egyes napok történéseiről egy Facebook-esemény naplója szól.

Lignum vitae – Felavatták az élet fáját a péteri Újszülöttek parkjában

Péteri – Talán kevesen tudják helyben is: vagy egy évtizede áll már a péteri temetőben, a többi emlékmű között szerényen megbújva a meg nem született gyermekek emlékköve. Soha nem lehet úgy találni, hogy ne lenne friss virág a tövében…

Példamutató kiengesztelődés – Megemlékezés a Magyarországi Evangélikus Egyház temetetlen halottjáról

Péteri – Hetven éve szenvedett vértanúhalált a Péteri Evangélikus Egyházközség lelkésze, Csaba Gyula. A különös kegyetlenséggel elkövetett bűntettet soha nem tárta fel az igazságszolgáltatás, az elkövetőket nem vonták felelősségre. Istentisztelettel és a péteri temetőben kialakított emlékmű megkoszorúzásával emlékeztek május 10-én a meggyilkolt lelkipásztorra.

„A megfontoltság meghozza hosszútávon is az áldásos eredményét!” – Lelkésziktatás volt Péteriben

Péteri – Lelkészt iktattak 2015. május 2-án, szombaton délután 3 órakor a péteri evangélikus templomban. „Mind a gyülekezet és mind Óvári Péter János lelkész részéről hosszas mérlegelés után jutottunk el eddig a mai napig – mondta Győri Péter Benjámin esperes az istentiszteletet kezdő beiktatási gondolataiban. – Reménységünk az, hogy ez a megfontoltság meghozza hosszútávon is az áldásos eredményét.”

Az első úrvacsoravételre készültek

Piliscsaba – A péteri és a vecsési gyülekezetek konfirmandusai Piliscsabára utaztak, hogy közösen készüljenek vizsgájukra és az első úrvacsoravételre. Szöveg és fotó: Koczor Kinga

Oldalak

Feliratkozás RSS - Péteri csatornájára