drog

Nagyszabású drogprevenciós programot indít az Ökumenikus Segélyszervezet Debrecenben

Debrecen – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnerségben a Lelkierő Egyesülettel az EFOP-1.8.7-16-2017-00025 Prizma – Egyén, Család, Közösség – Komplex drogprevenciós program Debrecenben címmel kezd 2 éves kábítószer-használatot megelőző tevékenységet a cívis városban. A célspecifikus egyéni és csoportfoglalkozások mellett a közösség szemléletformáló erejével kívánnak segítséget nyújtani iskoláskorú fiataloknak, szülőknek, pedagógusoknak és szociális szakembereknek.

Szenvedélybetegség-megelőző projekt Szarvason és egy óra Mező Misivel

Szarvas – Kétéves, nagyszabású projektet indít pályázati finanszírozásból a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat. A támogatás célzott prevenciós programok megvalósítását teszi lehetővé a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében 2019–2021 áprilisa között a régió öt településén, az evangélikus egyház humán- és infrastrukturális erejére támaszkodva.

Szembeszállnak az örömök gyilkosával – Fiataloknak a drogokról – másképpen

Drog. Mindenkinek van véleménye róla, valójában azonban alig tudunk valamit a kábítószerek romboló hatásáról. A szülők féltik tizenéves gyermekeiket – csak ki ne próbálják! –, de vajon képesek-e felvértezni őket hathatós érvekkel és tudással is a mesterséges bódulattal szemben? Mit tudnak mondani a tiltó szón kívül? S itt a keresztény felelősség is. Hívőként valljuk, hogy testünk és lelkünk Isten teremtése és ajándéka az életre, sőt: a test a Szentlélek temploma – mit teszünk vele? És a fiatal generáció védelméért mi, felnőttek mozgósíthatók vagyunk-e?

Reformáció hétről hétre: Reformáció és drogrehabilitáció

A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat huszonnegyedik ötperces epizódjában megszólalt Erdős Eszter, református lelkész, addiktológiai szakember 1984 óta foglalkozik hivatásként drogosokkal. Két drogterápiás otthon megalapításában vett részt Réckeresztúron és Zsibriken. Tapasztalatairól vallott a kamerák előtt. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Otthon a hajléktalanok világában

Budapest – „Ők is ugyanolyan értékesek, mint én” – hajléktalanokról, drogosokról ritkán halljuk ezt a kijelentést, amit Szeverényi Benjámin vall. Ő köztük, értük dolgozik nyolc éve a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Szolgálatánál. Az apró, de jelentőségteljes örömök, visszaesések és megújuló bizalom jellemezte hajléktalanszállón jártunk.

Nyugtalanító eredmények: egyre hamarabb térnek át intravénás használatra a pszichoaktív szerek fogyasztói

Budapest – Ír, brit, lengyel, cseh, román és magyar szervezetek, a drogmonitorozás európai uniós intézményrendszerének regionális képviselői és civil szervezetek tagjai vannak jelen azon a mai nemzetközi konferencián, melyet az Ökumenikus Segélyszervezet rendezett budapesti központjában.

„NAGYJÁBÓL RENDBEN VAGYOK”

Nyíregyháza – Volt, hogy napi, akár 20.000 forintot is elfüstölt az egyre jobban vágyott „frenetikus élmény” miatt Szikszó Ádám, aki ma az egyik gyorsétteremben dönti sorra a dolgozói rekordokat. A 22 éves fiatalember 14 éves korában kezdte a herbálozást, s egy felfüggesztett börtönbüntetés fenyegetésében tette le a „szert”, ma az Oltalom Szeretetszolgálat átmeneti szállójában tervezi a jövőjét.

„NE ÍGY LEGYEN VÉGE(D)!” – Elkészült a Kossuth-diákok drogmegelőző kisfilmje

Nyíregyháza – Különleges drogmegelőző kisfilm készült a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. A 10. évfolyamos médiainformatika orientációs osztályban márciusban kezdődtek a film elkészítésének munkálatai. A forgatás június elején fejeződött be, az utómunkákkal június közepére készültek el a fiatalok.

Az evangélium gyógyító ereje – Lelki újjászületés a Középhalmi Misszió csendeshetén

Egy visszavásárolt tanyasi evangélikus iskola épületében alapította meg 1992-ben dr. Sárkány Angyal orvos a Középhalmi Misszió Alapítvány – Szenvedélybeteg-mentő Szakszolgálatot. A misszió szenvedélybetegek és lelki sérültek gondozását tűzte ki célul. Évente három gyógyító konferenciát, illetve csendeshetet tartanak. Sokan szenvedélybetegségükből szabadultan évente visszajárnak, hogy személyes bizonyságtételekkel erősítsék sorstársaikban a hitet. Idén az első csendeshetet 2015. április 13–18. között a Holt-Körös partján, egy szarvasi önkormányzati üdülő épületében tartották. Tizenketten bentlakóként vettek részt a reggeltől estig tartó programokon, de a lelki alkalmakra helyből is mindennap legalább tízen érkeztek.

„Ajándékozó”-kúra – Segítség, tervek, célok a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat Szenvedélybeteg Nappali Ellátásánál

Tótkomlós – A Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat 2014 őszén új szolgáltatást indított, amelynek az új építésű Luther Ház ad otthont. A Szeretetszolgálat szenvedélybetegek rehabilitációs intézménye, amely alkohol-, drog-, és egyéb függőségi problémával küzdő szenvedélybeteg részére a vonatkozó jogszabályok szerinti terjedelemben teljes körű ellátást biztosít.

Oldalak

Feliratkozás RSS - drog csatornájára