Evangélikus Kántorképző Intézet

Meghívó az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamára

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). Az első tanítási nap 2018. november 3., szombat. A megnyitó 10 órakor kezdődik, a vizsga 2019. április 13-án lesz.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa ismét Angyalföldön koncertezett

Budapest – 2018. augusztus 19-én a budapest-angyalföldi evangélikus templomban – Kertész Botond tanfolyamvezető bevezető szavai szerint a hagyományokhoz híven – idén is egy Bach-kantátával készültek az augusztusi kántorképző tanfolyam fiataljai. Az idei év azonban más volt, mint a többi, hiszen tizenhét év után először nem Kamp Salamon készült a fiatalokkal, és nem is ő vezényelte a kórust és a zenekart. Ezt a szolgálatot Hontvári Gábor fiatal karmester végezte, az ő vezetésével hangzott el Johann Sebastian Bach Christ lag in Todesbanden című kantátája (BVW 4). Ittzés Szilvia személyes beszámolója.

Jótékonysági koncert a kárpátaljai „elfelejtett” árvák javára

A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet Mandák Kórusának jótékonysági koncertje.

Hívogató nyári kántorképző tanfolyamokra

Fót – A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet bentlakásos tanfolyamai megismertetik a résztvevőkkel az evangélikus egyházzenét: az alapoktól kezdve az igényes orgonazenéig és a lelkesítő, közösségépítő éneklésig.

Az orgonálás számomra imádság

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). Az első tanítási nap 2017. november 4., szombat. A megnyitó 10.00 órakor kezdődik. A vizsga 2018. április 14-én lesz.

Zenei ajándék a reformáció közelgő jubileumára

Budapest – Különleges zenei világot bemutató, sokoldalúan hasznosítható kiadvány jelent meg nemrég Protestáns műzenei antológiák I. – Korálfeldolgozások a lutheri reformáció első évszázadából címmel. Szerkesztői Bence Gábor, az Evangélikus Kántorképző Intézet vezetője, Ecsedi Zsuzsanna, az intézet tudományos munkatársa és Soós András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense.
Feliratkozás RSS - Evangélikus Kántorképző Intézet csatornájára