Evangélikus Kántorképző Intézet

Hívogatás a nyári kántorképző tanfolyamokra

Reménykedve a csendesülő vírushelyzetben, idén nyáron is három tanfolyamot szervezünk a nyárra, amelyet még a Mandák Kórus próbahétvégéje és a kántortovábbképző tanfolyam követ majd.

Irgalma megmarad… – Beszámoló az augusztusi tanfolyamról

Fót – A nyár végérvényesen lezárult, a Kántorképző falai is elcsendesedtek, nyári diákjaink saját iskoláikban tanulnak immár, mégis jó felidézni az augusztus 3-tól 15-ig tartott harmadik tanfolyam eseményeit. A járványveszély miatt nem tarthattak nyilvános ünnepi istentiszteletet, helyette kisfilm készült, amit most elérhetővé teszünk. A tanfolyamról Simon Attila lelkész írt összefoglaló sorokat, s személyes hangú írásával ő köszönti dr. Kertész Botond tanfolyamvezetőt is, aki több évtized után idén fejezte be ezt a szolgálatát. A teljes fóti közösség nevében köszönjük helytállását, és kívánjuk, hogy – ha más szerepben is – még sokáig segítse a kántorképzés ügyét! – írta szerkesztőségünknek Bence Gábor.

Tanártalálkozóra hívnak az Evangélikus Kántorképző Intézetbe

Fót – „A meghirdetett továbbképző tanfolyam nyitányaként szívesen találkoznánk azokkal, akik ebben az évben – vagy az elmúlt években – Fóton a nyári tanfolyamokon tanítottak. Ezért szeretettel várunk téged is a Kántorképző Intézetben augusztus 23-án, vasárnap délután!” – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott meghívóban.

„Uram, jó nekünk itt lenni!” – Lezárult a 163. nyári kántorképző tanfolyam Fóton

Fót – Vannak dolgok, amelyek örökké meghatározóak az ember életében, identitást adnak és kísérnek bennünket az úton. Azt hiszem, mindazok nevében mondhatom, akik már jártak ott, hogy a fóti Kántorképző Intézet egy ilyen hely. Örök bástya, biztos tájékozódási pont, az orgona- és énekszó hazája ez a csoda-hely.

Karzatlépcső – Új sorozat az evangélikus énekek megismertetésére

Budapest – Fót – A Kántorképző Intézet munkatársai Karzatlépcső címmel új kisfilm-sorozatot indítottak, amelyben egy-egy gyülekezeti énekkel ismertetik meg a nézőket.

Az egységes zengésért, a valódi kórushangzásért – Egy egyházzenész feljegyzéseiből

Az augusztus és a szeptember már jó ideje az év különleges időszaka számomra. Munkában kiemelten gazdag, mert az egyházunk kántorképző intézetének tudományos munkatársaként rám bízott feladatok közül két jelentős esemény ekkor zajlik. Ez eddig persze még nem volna különösebben megörökítésre érdemes. Annak megtapasztalása viszont, hogy az általam szervezett programok engem is építenek, és megsokszorozva kapom vissza a befektetett energiát, mindenképpen arra indít, hogy másokkal is megosszam a jó híreket.

Meghívó a kántorképző téli tanfolyamára

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). A megnyitó 2019. november 9-én, szombaton 10 órakor lesz.

Gáborítás

Ülök a fóti evangélikus templomban, és hallgatom egyházunk kántorképző intézete idei első tanfolyamának kórusát. Bár én is itt nőttem fel, mégis minden évben megindít a tény, hogy a nyári szabadságok idején összegyűlik ötven gyermek és fiatal, akik tizenöt – többnyire náluk alig idősebb – oktató vezetésével két és fél hétig együtt muzsikálnak, imádkoznak, és közben közösséggé válnak. Hála érte Istennek!

Meghívó az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamára

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). Az első tanítási nap 2018. november 3., szombat. A megnyitó 10 órakor kezdődik, a vizsga 2019. április 13-án lesz.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa ismét Angyalföldön koncertezett

Budapest – 2018. augusztus 19-én a budapest-angyalföldi evangélikus templomban – Kertész Botond tanfolyamvezető bevezető szavai szerint a hagyományokhoz híven – idén is egy Bach-kantátával készültek az augusztusi kántorképző tanfolyam fiataljai. Az idei év azonban más volt, mint a többi, hiszen tizenhét év után először nem Kamp Salamon készült a fiatalokkal, és nem is ő vezényelte a kórust és a zenekart. Ezt a szolgálatot Hontvári Gábor fiatal karmester végezte, az ő vezetésével hangzott el Johann Sebastian Bach Christ lag in Todesbanden című kantátája (BVW 4). Ittzés Szilvia személyes beszámolója.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Kántorképző Intézet csatornájára