Malomsok

Egybecsengés: Kicsinyektől a legnagyobbig – 17. rész

Mezőberény – Malomsok – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A legutóbbi, rendhagyó alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egyazon intézmény két munkatársát szólították meg. Ami viszont változatlan: most is azokat a pontokat keressük interjúalanyaink között, amelyek hasonlóságról, egybecsengésről árulkodnak. – Egy ügyért élnek: hogy lelkipásztorként Krisztushoz vezessék az embereket. Küldetésük, hogy a gyülekezeti szolgálat mellett a gyermekek és a fiatalok között – óvodákban, iskolákban is – megszólaltassák az evangéliumot. Lázárné Skorka Katalinnal és Weltler Gáborral beszélgettünk.

Megszépült a malomsoki óvodaudvar és megújult a tornacsarnok tetőszerkezete is

Malomsok – A Magyar Falu Programba benyújtott nyertes pályázatok révén két beruházást adtak át 2020. szeptember 26-án, szombaton Malomsokon. A támogatások segítségével megvalósult az óvodaudvar fejlesztése, illetve a tornacsarnok tetőszerkezetének felújítása.

Új igazgatót iktattak a Kmety-iskolában – Veni Sancte Malomsokon

Malomsok – Sok izgalom és nagy várakozás előzte meg a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó istentiszteletét, amelyet augusztus 31-én, 17 órakor rendeztek a fenntartó malomsoki gyülekezet templomában. Nem véletlen, hogy már a kezdés előtt negyed órával zsúfolásig megtelt a templom, sőt, még az utcán is álltak emberek.

A Malomsoki Evangélikus Egyházközség zenekara koncertet adott Szergényben

Szergény – A Malomsoki Evangélikus Egyházközség zenekara 2013-ban alakult, elsősorban azért, hogy a gyülekezetben havai rendszerességgel megszervezésre kerülő családi istentiszteleteken az ifjúsági énekeket színvonalasan kísérje. Időközben – az áldozatos munkának, sok-sok próbának, gyakorlásnak és lelkesedésnek köszönhetően – számos gyülekezetben felléphettek már: konfirmációi istentisztelten vagy éppen Tamás misén. Hamar látszott, hogy a zenekar túllépi Malomsok határait.

Sor került a 2015-ös hittanverseny második fordulójára

Budapest – Iskolai és a gyülekezeti hittanversenyek zajlottak a hétvégén. Az iskolait a területileg illetékes intézmények (Nyugat: Pápa, Észak: Aszód, Dél: Podmaniczky Iskola, Budapest-Rákoskeresztúr) szervezték, míg a gyülekezetek számára egyházmegyénként tartották meg a második fordulót.

Hálaadás és dicséret – Újra használatba vették a malomsoki imaházat

Malomsok – Örömünnepre gyülekeztek össze a hívek 2015. február 1-jén a felújított malomsoki gyülekezeti teremben. Mindezzel régi vágya teljesült a testvéreknek, akik újra használatba vehették szeretett imaházukat. Bár a betegség a megelőző napokban, hetekben alaposan megtizedelte a közösséget, az alkalom kezdetére mégis teljes egészében megtelt az imaterem.

„Az egyházi szolgálatra maga az élő Isten adja a mandátumot” – Új felügyelő és másodfelügyelő állt szolgálatba a malomsoki evangélikus gyülekezetben

Malomsok – Amikor a 2012-es általános tisztújításkor Schweiger Emil felügyelőnek újra bizalmat szavazott a gyülekezet közgyűlése, már pontosan tudható volt, hogy a teljes ciklust nem fogja kitölteni. Ő maga jelezte – életkorára hivatkozva –, hogy egy, maximum két évre vállalja a megbízatást. Ezt az időt pedig arra használták fel Malomsokon, hogy méltó utódját megtalálják. E hosszú, ám sok-sok áldást magában rejtő folyamatot sikerült a mögöttünk hagyott vasárnapon lezárni.

Tamás-misét tartottak a malomsoki gyülekezetben

Malomsok – A Malomsoki Evangélikus Egyházközség úttörő volt Veszprém megyében a Tamás-mise megszervezésében és híven ehhez, idén is megtartották hagyományos böjti alkalmukat az elmúlt hétvégén – tudtuk meg a gyülekezet Facebook oldaláról. Képriport! Forrás: facebook.com/Malomsoki Evangélikus Gyülekezet

Mik vagyunk, mivé kellene lennünk? – A Gerence-környéki evangélikus gyülekezetek találkoztak egymással

Csikvánd – A Gerence a Marcal mintegy ötven kilométer hosszú mellékfolyója. A Bakonyban ered, és Malomsok mellett torkollik a Marcalba. A folyócska környékén élő három anyagyülekezet – Csikvánd, Malomsok és Takácsi – valamint a hozzájuk tartozó filiák elhatározták, hogy évente egy nyári vasárnapot együtt töltenek el istentiszteleti közösségben, majd kötetlen együttlétben. Az első gyülekezeti napra 2013. június 23-án Csikvándon találkozott a népes gyülekezet. Szöveg: Kovács László, fotó: Kovács Eszter és Kovács László

Ünnep ünnep hátán Malomsokon: Emléktáblát avattak, lelkészt iktattak, sőt a lelkész meg is nősült

Malomsok – A malomsoki evangélikus gyülekezetben az elmúlt hetek az ünneplésről, az emlékezésről s az Isten iránti hálaadásról szóltak. Volt emléktábla-avatás, lelkésziktatás, sőt még esküvő is! Szöveg és fotó: Weltler Gábor

Oldalak

Feliratkozás RSS - Malomsok csatornájára