Tamás-mise

Tamás-mise: Múlik

Budapest – Szentháromság ünnepe utáni harmadik vasárnap immáron a harmadik online karanTamás-misére került sor. Az évad utolsó virtuális Tamás-miséje félig már élő, félig még virtuális volt, a távolabb lévők szolgálatával színesítve.

Tamás-mise: Kérem, vigyázzanak, az ajtók...

Budapest – A Tamás-mise karantén alatti második alkalmát két héten át megfeszített munkával, ám egyre profibb infrastruktúrával hozta össze a stáb. Megmaradt az eredeti koncepció, amely szerint kis, házilag készített videókból vágták össze az istentiszteletet, de külön öröm, hogy távoli barátok is részt vettek felvételeikkel a virtuális alkalomban: így nem csak Budapestről és környékéről, de Orosházáról, Pécsről, Győrből, Berlinből, sőt, Angliából és az Egyesült Államokból is láthatunk-hallhatunk bejelentkezéseket, és ezzel is megélhetjük a kereszténység határtalanságát.

Tamás-mise: Bár az ajtók zárva vannak

Budapest – A Tamás-mise szervezői úgy döntöttek, hogy a karantén idején is szeretnének Tamás-miséket tartani. Igyekeztek jóra fordítani és kihasználni ezt a mostani helyzetet úgy, hogy átlépek a térbeliség korlátain, távoli barátaikat, régi és új Tamás-miséseket szólítottak meg, illetve kértek meg a közreműködésre.

„A vágyott szabadsággal jól élni egyben nehéz is” – Interjú Gombkötő Beátával

Budapest – Gombkötő Beátát 2015. augusztus 1-jén ordinálták szülővárosában, Orosházán. 2015 októberétől az Evangélikus Egyetemi Gyülekezet lelkésze, illetve főállású hitoktató Kelenföldön, ahol több általános iskolában is tanít. A 2016/2017-es évad első Tamás-miséjének ő lesz az igehirdetője. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Isten erőterében lévő áldás lehetünk – Tamás-misével ért véget a Szélrózsa-találkozó

Mátrafüred – Sástó – Tamás-mise hozta még egyszer és utoljára össze a Szélrózsa-találkozó résztvevőit 2016. július 31-én, a Kékes-színpad elé. Az alkalmon Benkóczy Péter kőbányai lelkész prédikált.

Hogy a világ csillagot lásson

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában ismét Tamás misét tartottak 2016. április 10-én. Az alkalom a Hogy a világ csillagot lásson címet viselte. Liturgus volt Gombkötő Beáta, igét hirdetett Czöndör István. Zenélt a Lift! zenekar.

Megszeretni és meglátni – Tamás-mise Valentin-napra

Budapest – Megszeretni és meglátni címmel Tamás-misét tartottak Valentin-napon a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

„Töltekezz!” – Megtartották az idei tanév első Tamás-miséjét

Budapest – 2015. október 11-én tartották meg az idei tanév első Tamás-miséjét a Lágymányosi Ökumenikus Központban. Az igehirdető Joób Máté, a liturgus Aradi György, a házigazda pedig Darvas Anikó volt. Személyes beszámoló!

Go Lift! – Megjelent az első hivatalos videoklip

Az ökumenikus Lift! együttes elsősorban a budapesti Tamás mise házi zenekara, de mindenütt az ökumenét, és a Dél-Koreában tanult, igényes és internacionális keresztény könnyűzenét képviselik. Első hivatalos videoklipjüket ajánljuk figyelmükbe.

Taizéi-liturgiával ünnepelték az idei első Tamás-misét

Budapest – Immár szokássá válik, hogy a januári Tamás-misét egy taizéi liturgiával ünneplik. „Sok-sok énekkel és imával, igeolvasással teli alkalomhoz kapcsolódó úrvacsorai közösségben fonódtunk össze, és hála Istennek, sok tehetséggel megáldott szolgálattevő járult hozzá ahhoz, hogy szép környezetben, bensőséges hangulatban, felszabadult éneklésben, áldott közösségben kezdjük a naptári évet” – írta szereksztőségünknek az egyik szervező, Darvas Anikó. Képes beszámoló!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tamás-mise csatornájára