szociális

Jelentősen nőtt az egyházi fenntartók aránya a szociális területen

Budapest – A kormány stratégiai partnerként tekint az egyházakra a rászorulókról való gondoskodásban, ezért nőtt jelentősen a bentlakásos szociális intézmények esetében az egyházi fenntartók jelenléte. A gyerekvédelem területén például jövőre megtízszereződik (71 százalékra) 2010-hez képest az egyházi fenntartók aránya – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A szociális gondozás nem zsákutca

Budapest – A szociális gondozást, ellátást nem lehet sem zsákutcának, sem pedig egyirányú utcának tekinteni, mert a szakmában dolgozók még a legelesettebbeknek is meg tudják mutatni, hogy mindig van lehetőség egy jobb, értelmesebb életre – mondta az emberi erőforrások minisztere 2017. november 8-án, szerdán Budapesten. Pro Caritate díjat kapott Györfi Mihály, a Filadelfia Evangélikus Egyházközség lelkésze is.

Egerben nyitotta meg új szociális és fejlesztő központját az Ökumenikus Segélyszervezet

Eger – Újabb városban nyit egész évben működő intézményt az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Eger MJV Önkormányzatával folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően mára befejeződött a hiánypótló szolgáltatásoknak otthont biztosító felsővárosi épület felújítása, megtörtént a helyiségek felszerelése és felállt a szociális szakemberekből álló munkatársi csapat is.

Rövidhír: Sikeres szociális alap- és szakvizsgákat tettek

Szekszárd – 2017. május 17-én a PTE-KPVK szekszárdi képzési helyén többen sikeres alap- és szakvizsgát tettek. Unyi Anikó evangélikus lelkész szociális szakvizsgán állta meg helyét. Mellette szociális szakvizsgázott Kacskovics Tamás a Baldauf Gusztáv Szeretetotthon vezetője és Szabó Attila, a pécsi evangélikus gyülekezet tagja, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa.

Megette az idő ezt a vidéket – Szegénység és segítség Pilisen

Zápor után is poros földutak, gomolygó esőfelhők és szikrázó napsütés, roncsokkal teli és rendezettebb kertek, széthordott és felújított présházak. A Pest megyei Pilis külterülete egy – a Magyar Nemzetben – megjelent riportnak köszönhetően került a figyelem középpontjába: azóta többen foglalkoznak a pilisi komfort nélküli présházak lakóinak helyzetével. Egy kontrasztos júniusi napon, a helyi Evangélikus Szeretetszolgálat munkatársainak és a terület lakóinak egy napját kísértük végig.

A bizalom hídja – Beszélgetés Papp Andrással

Nyíregyháza – „Van teljesen analfabéta és van, volt jogi doktor hajléktalan ellátottunk is. Volt már okleveles mérnök, vagy volt tanár. Sokaknak van valamilyen középfokú végzettsége. Ez mutatja, hogy nagyon kiszolgáltatott lehet az ember és a körülmények szerencsétlen összejátszása, néhány rossz személyes döntés, máris utcán találja magát” – mondja az Oltalom Szeretetszolgálat részlegvezetője, Papp András.

A Szociális Munka Napja: „A vigasztaló Isten munkatársaiként állhatunk a vigasztalás szolgálatában”

Budapest – Dr. Fabiny Tamás diakóniáért felelős püspök a Szociális Munka Napján levelet intézett az evangélikus intézményhálózatban diakóniai területen dolgozó munkatársakhoz. Az alábbiakban ezt adjuk közre.

Elismeréseket adott át Balog Zoltán a Szociális Munka Napja alkalmából – Egyházi személyeket is kitüntettek

Budapest – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mondott, majd Novák Katalinnal, az EMMI család és ifjúságügyért felelős államtitkárával, valamint Czibere Károllyal, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárával közösen szociális és családügyi területen adott át szakmai díjakat az Iparművészeti Múzeumban. A kitüntetettek között van Fekete Árpád, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet igazgatója, a szombathelyi evangélikus gyülekezet tagja.

Szociális érzékenység

– Tessék szíves lenni segíteni nekem! – jön oda hozzám, opálos szemekkel kérlelve egy idős bácsi egy népes pesti belvárosi utca sarkán. Egy pillantást vetek rá. Először hajléktalannak nézném, de rájövök, csak azért olyan elhanyagolt a ruhája, mert valószínű régóta egyedül élhet.

Czibere: nyolcszáznál több fiatalt támogat az Út a diplomához program

Nyíregyháza – Kétszázmillió forint értékben 816 fiatalnak nyújt anyagi támogatást és ezáltal segítséget a diploma megszerzéséhez a január végén zárult pályázaton az Út a diplomához program – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Nyíregyházán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szociális csatornájára