buszbaleset

Ökumenikus alkalmon emlékeztek a veronai busztragédia áldozataira Budapesten

Budapest – A terézvárosi Szent Család-templom plébánosa, Udvardy Tamás 2017. január 30-ára közös ökumenikus imádságra hívott mindenkit, hogy Isten vigasztaló segítségét kérjék a plébánia területén lévő Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit ért buszbaleset valamennyi érintettje számára.

Lost and found Jézus módra

„Tizenhat mécses van előttünk: azoknak az életeknek a szimbóluma, akik odavesztek a buszbalesetben. Olyanok voltak, mint mi: tele vágyakkal, álmokkal, reményekkel. Előttük az élet. Biztosan küzdöttek szorongással, és az értéktelenség-érzés is megkísértette őket, pedig minden élet értékes. Mégis, amikor egy tinédzser hal meg, ha fiatalokat gyászolunk, akkor mi, felnőttek is a fejünkhöz kapunk: Ez velem is megtörténhet? Miért pont ők? Mi miért vagyunk életben? Hiszen mi is kirándulunk busszal! Az emlékezés közös gyászra hív, nemcsak a hozzátartozók, nemcsak a Szinyeis diáktársak búcsúznak, mindnyájan elvesztettük őket.” Seben Glória evangélikus lelkész, pszichológus áhítata a buszbaleset áldozatainak emlékére, a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban hangzott el.

Egy ekkora tragédiánál a hívő ember hite is meginoghat

Budapest – A hívő emberekben is súlyos kérdéseket vethet fel az olaszországi busztragédia – mondta az InfoRádió által megkérdezett evangélikus lelkész. Joób Máté szerint ilyenkor véget érhet a gyermeki hit.

„Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk. Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje.” / 1Kor 15,19.

Buszbaleset történt Ausztriában, a stájerországi Deutschlandsberg település mellett 1999. január 24-én. A busz utasai főként kőszegi és szombathelyi, vagy ezekben a városokban tanuló diákok voltak, kísérőkkel. A baleset kísérteties párhuzamosságot mutat a veronai tragédiával. A gyász óráiban most Ittzés János nyugalmazott püspök 1999. január 30-án, a Jézus Szíve Plébániatemplomban elmondott szavait idézzük.

A Vatikán is részvétét fejezte ki a magyar diákok tragikus buszbalesete után

Budapest – Róma – Az elmúlt napok földrengései, a rendkívüli havazás, a lavina pusztítása után újabb katasztrófa történt Olaszországban, amely most főként hazánkat sújtja: a péntekről szombatra virradó hajnalon Verona mellett bekövetkezett buszbalesetben 16 magyar diák vesztette életét.

Osztozunk a gyászban – Istentiszteleteinken emlékezzünk meg imádságban a tragédia áldozatairól és hozzátartozóikról!

Budapest – Jelenlegi információink szerint 2017. január 21-ére virradó éjjel balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz Olaszországban, a szerencsétlenségben 16-an meghaltak, több mint húszan megsérültek, közülük két férfi életveszélyes állapotban van. A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) is osztozik a nemzet gyászában, és kérjük, hogy január 22-én minden evangélikus istentiszteleten, valamint az ökumenikus imahét záróalkalmain is emlékezzünk meg imádságban a tragédia áldozatairól és hozzátartozóikról.
Feliratkozás RSS - buszbaleset csatornájára