Arany János

Fabiny Tamás és Prőhle Gergely Arany Jánosról

Budapest – Mit jelent ma Arany János lírája? Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő válaszolnak.

Arany János nyomában

Nyíregyháza – A nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium idén is emlékezetes gyermeknapi meglepetéssel készült: 2018. május 24-én Budapestre vitt minket kirándulni. Az Arany János-emlékév keretében ugyanis kollégiumunk nyert egy pályázaton, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum írt ki.

Arany János és Mendelssohn a Deák téri evangélikus templomban

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium verses-zenés estjét 2017. november 29-én láthatták-hallhaták a templomba látogatók. Gadóné Kézdy Edit igazgatónő szavaival kezdődött az alkalom, aki köszöntötte a megjelenteket: résztvevőket és hallgatóságot egyaránt, s megköszönte az EMMI Arany János Emlékbizottság pályázati támogatását, amelynek segítségével létrejöhetett az előadás.

„Semmi természet” – A 200 éves Arany János és a 20 éves Misztrál együttes Balassagyarmaton

Balassagyarmat – A Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó szervezésében rendezték meg 2017. október 12–15. között az Orpheusz Olvasótábort, amelynek immár harmadik alkalommal a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség adott otthont. A tábor szervezője Erős Kinga, a Magyar Írószövetség titkára.

A reformáció témájával is foglalkozik a kulturális örökség napjai programsorozat

Budapest – Három kiemelt témája lesz az épületvezetésekkel egybekötött kulturális örökség napjai programsorozatnak szeptemberben: megemlékeznek az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtt történt kiegyezésről.

Győriek nyerték az evangélikus iskolák Arany János-versenyét

Budapest – Az evangélikus iskolák Arany János-versenyét tartották 2017. március 10-én, pénteken a Deák téri Evangélikus Gimnázium dísztermében. Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett esemény döntőjébe négy csapat jutott be. Az izgalmas és színes feladatok sorát végül a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai nyerték, de egy igen szép különdíj is született.

Arany János szemérmes hite – Korompay H. János előadása a Budavári Evangélikus Szabadegyetemen

Budapest – Alaptalan az az állítás, hogy Arany János alkotásaiban, munkásságában nem érhető tetten a költő kötődése a hithez és a valláshoz – így összegezhető a Budavári Evangélikus Szabadegyetem (BESZ) legutóbbi előadásának üzenete. Figyelmes és értő olvasó, kutató igenis felfedezheti műveiben, tudományos és pedagógiai tevékenységében a szemérmes, nehezen kitárulkozó költő kötődését Istenhez.
Feliratkozás RSS - Arany János csatornájára