500+

Evangélikus-református feladatok 2017 után

A reformáció ötszáz éves emlékéve nemzetközi és magyar eseményei még hosszabb időre adnak majd munkát az emlékezők-értelmezők seregének. A lutheri wittenbergi „quadrilateralis”, „solus Christus, sola Scriptura, sola gratia, sola fides” tételeit megélő protestáns hagyományokra építő egyházak, az úgynevezett történelmi egyházak mellé csatlakoztak más egyházak, és helyi-nemzeti-országos-nemzetközi, korábban másoktól szorosan elzárkózó karizmatikus közösségek is, a szeptember 16-án Budakeszin megtartott Protestáns Nagygyűlés közös nyilatkozatának aláírása szerint. A következőkben most főleg a legutóbbi lutheránus-református kapcsolatokkal foglalkozom.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

Hálás reménységgel az 501. évforduló felé

A Magyarországi Evangélikus Egyház tisztelettel meghívja Önt és családját 2017. november 11-én 15 órakor a Deák Téri Evangélikus Templomban megrendezésre kerülő Reformáció évének záró ünnepségére. A rendezvényen áhítattal szolgál Gáncs Péter elnök-püspök. Előadást tart Szabóné Mátrai Mariann evangélikus lelkész. Az ünnepség keretében kerülnek átadásra az Ordass- és a Prónay-díjak. A műsorban közreműködnek az evangélikus iskolák, óvodák gyermekei, tanulói.

500+ pályázat

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága pályázatot hirdet evangélikus egyházközségek és evangélikus fenntartású iskolák számára a reformáció folyamatosságát kifejező kezdeményezések támogatására. Az elnyerhető összeg 50 000 – 300 000 Ft / pályázó. Önrész biztosítása nem szükséges.
Feliratkozás RSS - 500+ csatornájára