átadás

Átadták a megújult Insula Lutherana épületegyüttest Győrben

Győr – Átadták a Győri Evangélikus Egyházközség lelki, oktatási és szociális intézményeit magába foglaló, teljes egészében megújult Insula Lutherana (Evangélikus Sziget) épületegyüttest Győrben, vasárnap. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepségen a hit megőrzésének és a kereszténység továbbadásának fontosságát hangsúlyozta.

Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra-díjakat

Budapest – Mások mellett Durkó Helénának, Ferencz Péternek és a Pünkösdi Zenei Missziónak ítélték oda idén a Szikra-díjat, Pajor Tamás pedig életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket március 29-én, nagycsütörtökön gála keretében adták át.

Talp alá való reformáció

Budapest – Jó ideje koptatják már a főváros járókelői a Kálvin tér díszburkolatába beillesztett, a reformáció ötszázadik jubileuma alkalmából készített köztéri installációt, ám az attrakció hivatalos avatására csak 2017. május 15-én került sor. A térburkolatba illesztett, reformátoroktól és kortárs irodalmároktól származó idézeteket tartalmazó köveket a reformáció emlékévének végeztével örökbe befogadhatják a Kárpát-medence protestáns közösségei.

Új Seat Ibizákat vehettek át gyülekezeti lelkészeink

Budapest – Öt darab Seat Ibiza gépkocsit vehettek át gyülekezeti lelkészek a napokban a Porsche Hungaria Fáy utcai telepén. Az elmúlt héten kettő, 2015. november 4-én pedig három gépkocsi átadására került sor. Ez utóbbin az evangelikus.hu is ott járt.

Fogadást tartottak a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon ünnepi házszentelése előtt

Budapest – 2015. szeptember 19-én a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon ünnepi házszentelése előtti este fogadást tartottak az új épületszárnynál az épület élkészültét adományokkal segítő német vendégek számára. Ott jártunk.

A reformáció emléknapja: Átadták a soltvadkerti „gyermekek kertjét” – Frissítve VIDEÓKKAL!

Soltvadkert – 25 évvel ezelőtt 1989-ben Magyarországon elsőként Soltvadkerten indult el a német-magyar nyelvű, evangélikus fenntartású óvoda. 2014. október 31-én pedig azért adtak hálát, hogy az új óvoda is elkészült a településen. Az átadási ünnepség előtt tartott hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter elnök-püspök hirdette Isten Igéjét. Az átadón beszédet mondott többek között Orbán Viktor miniszterelnök is.

A reformáció emléknapja: Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Budapest – A reformáció emléknapja alkalmából Károli Gáspár-díjjal tüntették ki Felhősné Csiszár Sarolta magyar–történelem szakos középiskolai tanárt, etnográfus-muzeológust, Benczúr László építészt és Bódiss Tamás karnagy-zenepedagógust.

Iskolakezdés együtt! – Újabb osztálynyi rászoruló gyerek vehetett át tanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezettől

Budapest – Budapesti rászoruló gyermekek iskolatáskáját töltötte meg csütörtökön az Ökumenikus Segélyszervezet, miközben az „Iskolakezdés együtt!” segélyakció keretében ezekben a napokban érnek célba az elmúlt hetek adományaiból vásárolt hiánypótló taneszközök országszerte és határon túli, nehéz körülmények között élő családokhoz is. A Segélyszervezet most a soroksári gyermekjóléti szolgálatának látókörében élő hátrányos helyzetű diákok számára adott át tanszercsomagokat.

„Tenni akarunk! – A Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség a szenvedélybetegekért – Sok képpel! Frissítve információkkal!

Tótkomlós – 2014. március 19-én adták át a Luther-házat, amely a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség és a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat munkáját egészíti ki a településen: ezentúl szenvedélybetegek nappali ellátását is végzik majd. Forrás: Evangélikus Élet. Szöveg: evangelikus.hu, Szpisák Attila, fotó: Facebook.com, Veres-Ravai Csaba Endre

Átadták a 2013-as Prima Primissima Díjakat – Gratulálunk Lackfi Jánosnak!

Budapest – Tizenegyedik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, művészet, kultúra, tudomány és sport kiemelkedő képviselőinek péntek este a Művészetek Palotájában. Forrás: MTI, fotó: Kovács Tamás

Oldalak

Feliratkozás RSS - átadás csatornájára