Budapest-Újpesti Evangélikus Egyházközség

Több evangélikus gyülekezetben is a szabad ég alatt tartottak istentiszteletet

Kiskunhalas – Budapest – A járványhelyzetre való tekintettel a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa fokozott óvatosságra intette a gyülekezeteket. Fabiny Tamás, Kondor Péter és Szemerei János püspökök 2020. szeptember 12-én kelt pásztorlevelükben azt írták, hogy a tavaszihoz hasonló országos és általános templombezárásokat szeretnénk elkerülni, viszont a fertőzési gócpontok területein helyileg a templomok bezárása is szükségessé válhat. Ezt elkerülendő, kihasználva a jó időt, több gyülekezet is a szabad ég alatt ünnepelt vasárnap. – Összeállításunk minden bizonnyal nem teljes, ezért várjuk a további kiegészítéseket a szabadtéri gyülekezeti alkalmakról.

A Csendes éjről szólt hangjáték az újpesti evangélikus templomban

Budapest – „Nem is olyan régen történt, csupán kétszáz éve, hogy egy kis falu Salzburg mellett történelmivé lett.” Így kezdődött az a zenés-verses előadás, melyet az Újpesti Evangélikus Énekkar adott elő 2018. harmadik adventi vasárnapjának délutánján.

Norvég ifjúsági csoport látogatott Újpestre

Budapest – Újpest – Januárban Solymár Péter Tamás, az Újpesti Evangélikus Egyházközség lelkésze megkeresést kapott egy kis norvég település, Seljord ifjúsági lelkészétől, aki egyik kollégájával és 8 fiatallal budapesti látogatást tervez, melynek keretében egy evangélikus gyülekezet fiataljaival is szerettek volna találkozni.

Káposztásmegyer: gyülekezetépítés 2.0

Budapest – Káposztásmegyer – Az Újpesti Evangélikus Egyházközösség tíz éve folyamatosan végzett káposztásmegyeri gyülekezetépítő missziója új lendületet kapott, hiszen nemsokára új templom épülhet Újpest legfiatalabb településrészén. 2017. március 12-én, vasárnap délután Gáncs Péter elnök-püspök tartott tájékoztatót erről a gyülekezet tagjainak.
Feliratkozás RSS - Budapest-Újpesti Evangélikus Egyházközség csatornájára