Johann Gyula

Segítés önismerettel, jézusi eleganciával

Élénk az érdeklődés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE) szeptember 1-jén induló szupervizor és diakóniai mentor szakirányú továbbképzés iránt. A diplomások számára önköltséges formában szervezett, négy féléves képzésre első alkalommal tizennyolcan jelentkeztek. A február 1-jén megalakult Diakóniai Képzési Központot a mentálhigiéné területén gazdag tapasztalattal rendelkező Johann Gyula evangélikus lelkész vezeti. Az esti tagozatos munkarendben zajló képzés szakmai hátterét az egyetem oktatói kara, helyszínét szintén az intézmény budapesti épülete adja. Csepregi Zoltán rektorral és Johann Gyulával a képzés céljáról és a „jézusi eleganciáról” beszélgettünk.

Várják a jelentkezőket a szupervizor-diakóniai mentor szakirányú továbbképzésre

Budapest – 2020. augusztus 9-ig lehet még jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében az Evangélikus Hittudományi Egyetem Evangélikus Diakóniai Képzési Központjának szupervizor-diakóniai mentor szakirányú továbbképzésére. A továbbképzésről, a központ feladatáról, illetve a további tervekről beszélgettek Johann Gyula evangélikus lelkésszel, a központ vezetőjével a Credo Rádió műsorában.

Farsangi imahét – Beszélgetés Johann Gyula csömöri lelkésszel

Csömör – Majd hét évtizede, pontosabban hatvanhét éve egy tél végi napon Csömörön, ezen a Pest környéki településen az evangélikus gyülekezet asszonyai kitaláltak valamit. A farsang kellős közepén arra gondoltak: jó lenne lassacskán felkészülni lelkiekben a böjti hetekre. Az ötletet megosztották lelkészükkel, aki azonnal felkarolta a szándékot, s létrejött ez az átvezető, afféle „híd” a két időszak között: a farsangi imahét. A történetről, a páratlan, szép tradícióról Johann Gyula csömöri parókus lelkészt kérdeztem.
Feliratkozás RSS - Johann Gyula csatornájára