adózás

Mi történik, ha gyermeket vállal egy lelkész?

Egy gyermek érkezése nemcsak testi és lelki felkészülést igényel a szülőktől, hanem megváltoztatja a család pénzügyi helyzetét is. Míg az állami támogatások rendszere viszonylag ismert, addig sokszor kerül elő a kérdés, hogy kapnak-e gyedet, gyest a lelkészek is? Ki látja el a szolgálatot a településen, ha a lelkésznő szülési szabadságra megy? Illetve lelkésszé avatható-e egy végzett teológushallgató, ha éppen babát vár? Ezeket a kérdéseket jártuk körül lelkészekkel, édesanyákkal és édesapákkal.

Egyszázaléknyi segítség – Ételosztással a rászorulókért

Csabacsűd – A Magyarországi Evangélikus Egyház és a Csabacsűdi Evangélikus Egyházközség szervezésében az Ótemplomi Szeretetszolgálat segítségével ételosztás volt Csabacsűdön, a szeretetotthon előtt 2018. május 18-án délután.

Izrael meghátrált a jeruzsálemi egyházi tulajdon adóztatása terén

Jeruzsálem – Az izraeli hatóságok a Szent Sír-bazilika bezárásának harmadik napján meghátráltak, mégsem adóztatják meg a város egyházainak ingatlanait – jelentette kedden a Háárec című újság honlapja.

Visszaszámlálás: Már csak egy hét van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Budapest – Fontos dátum közeleg: 2017. május 22-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról. Az első 1 %-ot valamely egyháznak, a másodikat pedig valamely civil szervezetnek adhatjuk.

Láthatóan evangélikus – A kampányfilm!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház 2017-es 1%-os kampányának üzenete: LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS. Egy ehhez kapcsolódó reklámfilmben gyülekezeti tagjaink mondják el azt, miért fontos számunkra az evangélikus egyházhoz való tartozás.
Feliratkozás RSS - adózás csatornájára