Ókovács Szilveszter

Minden opera keresztény opera

Keresztény évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház. A főigazgatót arról kérdeztük, hogy mit is jelent ez valójában. Ókovács Szilveszter operaénekes, zenekritikus-publicista arról is beszélt, hogy számára melyek a keresztény értékek, mitől keresztény egy opera, és mit szeretett volna ezzel az évaddal elérni, valamint szót ejtett a különleges bemutatókról is.

Az örök élet zenéi – Ókovács Szilveszter az Operaház keresztény évadáról

Budapest – „Európában az ateista is keresztény!” – A Magyar Állami Operaház 2019/2020-as évadának (136. szezonjának) tekintélyes műsorkalendáriumában e határozott megállapítással kezdi köszöntőjét az intézmény főigazgatója, Ókovács Szilveszter, akivel a jelenleg is épülő, lassan kiteljesedő új játszóhely, a próbaüzemét tartó Eiffel Műhelyház egyik frissen elkészült tárgyalójában ült le beszélgetni a Magyar Kurír.

A kereszténység lesz a fő témája az Operaház új évadának

Ókovács Szilveszter főigazgató az MTI-nek elmondta, a tematikus évadban olyan darabokat fognak bemutatni, amelyek mélységében foglalkoznak a kereszténységgel.

Egyazon hitben – vegyes házasságban

Cegléd – Ember és élete – Ökumenikus asztali beszélgetések a reformáció 500. évében Cegléden címmel tartottak programsorozatot február 27. és március 2. között a városháza dísztermében. Az első alkalom vendégei Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa voltak. Az Operaház katolikus főigazgatója és református felesége a családi ökumené megvalósulásáról beszélgetett Bereczky Örs református lelkésszel. Az elhangzottakat rövidített, szerkesztett formában közöljük.
Feliratkozás RSS - Ókovács Szilveszter csatornájára