eredmény

Esperesek–felügyelők az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerületben megvannak az esperesi, illetve egyházmegyei felügyelőválasztás eredményei. Íme a lista.

Evangélikus iskolák diákjai is szépen szerepeltek az idei OKTV-ken

Budapest – 2018. június 1-jén, pénteken volt az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV), valamint a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított Kiváló Versenyfelkészítő elismerések díjátadó ünnepsége a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Kondor Pétert választották a Déli Egyházkerület új püspökévé

Budapest – Kondor Péter békéscsabai lelkészt választotta a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a Déli Egyházkerület új püspökévé – adta hírül közleményben a MEE. A Déli Evangélikus Egyházkerület Szavazatbontó Bizottsága megállapította, hogy a választás érvényes és eredményes volt.

Csökkent az egyházaknak felajánlott 1% összege

Budapest – Csökkent az egyházaknak 1%-ot adó felajánlók száma és az egyházaknak juttatott összeg is – derül ki a NAV által 2017. szeptember 15-én kiadott listából. Ugyanígy csökkent a civil szervezetek számára felajánlók száma és nekik a juttatott összeg is.

Bravúros hétvégét zártak a vajdás sportolók

Szarvas – Az elmúlt napokban az egész ország a vizes világbajnokság lázában égett. Mi is folyamatosan figyeltük a híreket, mivel iskolánk tanulói közül többen is vízen voltak, igaz kissé messzebbre kellett tekintenünk. Kajakosaink és sárkányhajósaink küzdöttek a különböző nemzetközi versenyeken.

A marsi biofizika sikert hozott a Kossuthnak

Nyíregyháza – Egy marsi kolónia biofizikája című kísérleti és elméleti fizikai előadásával második helyet szerzett a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium csapata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Intézet Innovációs és Tudásközpontja, valamint a Bay Zoltán Tudomány és Technikatörténeti alapítvány által szervezett Fizika mindenkinek országos versenyen.

Túl az első X-en – regionális siker

Orosháza – A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csapatai második alkalommal vettek részt az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda közös vetélkedőjén, amely a Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz! címet viselte. A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények és ezen belül kiemelten a választások jelentőségét, hogy így tudatos magyar és európai választópolgárokká váljanak.

Szép volt, Robi! – A kiskőrösi kajakos sikere a paralimpián

A szeptemberi Rio de Janeiró-i paralimpiai játékokról tizennyolc éremmel – egy arany, nyolc ezüst és kilenc bronz – tértek haza a magyar sportolók. A részt vevő 162 ország között hazánk a 47. helyen zárt az éremtáblázaton, a 43 fős küldöttségből 33-an végeztek pontszerző (1–8.) helyen. A kiskőrösiek számára a legfényesebben a helyi evangélikus gimnázium portásának ezüstérme ragyog: Suba Róbert a kajak KL1-es, kétszáz méteres versenyszámban szerzett olimpiai második helyezést.

Köszönjük! – Nőtt az egyházunk számára adójuk 1%-át felajánlók száma

Budapest – A Nemzeti Adó és Vámhivatal hivatalos tájékoztatása szerint az idei évben összesen 63.662-en ajánlották fel adójuk 1%-át a Magyarországi Evangélikus Egyház javára. A felajánlók száma ezzel mintegy 2.420 fővel emelkedett a 2015-ös évi eredményekhez képest.

Szakmai elismerések és díjözön a nyíregyházi Kossuth Gimnáziumban

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium az elmúlt években kívül belül megújult. Az új szemlélet hamar eredményeket hozott, a tantestület négy és több tanuló is komoly szakmai elismerésben részesült.

Oldalak

Feliratkozás RSS - eredmény csatornájára