bárány

Félszáz kisbárány érkezését várják a tótkomlósiak

Tótkomlós – Az evangélikus egyházközség 2015-ben, terápiás célra beszerzett állatai közt bárányok is legelésznek a szeretetotthon mögötti zöld területen. Az állomány évről évre gyarapodik, egy hete elkezdődött az ellés, ma már tíz kicsi jószág örvendezteti meg gondozóit. Kamilla, a csacsi pedig immáron hat éve mindent szemmel tart. Állítólag az egyébként csendes állat hangosan jelez, ha újabb gyapjas látja meg a napvilágot. Szpisák Attila lelkész érdeklődésünkre elmondta, az első bégető 1,5 kilósan érkezett és társaihoz hasonlóan szépen cseperedik.

Bárányok és a jó pásztor

Dunaújváros – A Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközségben a húsvét utáni alkalmon, Jó pásztor vasárnapján arra kérdésre keresték a választ, hogy miként élnek a bárányok a templom közelében.

Húsvét rackával

Dunaújváros – Ma, nagycsütörtökön a páska vacsora napján Krisztus Urunk utolsó vacsorájára emlékezünk. Tanítványaival az ünnepre felment Jeruzsálembe, ahol a zsidó szokás szerint elkészítették a húsvéti vacsorát, melynek a kovásztalan kenyér mellett a bárány is része volt. Dunaújvárosba – ennek az ünnepnek a kapcsán – Kishantosról két rackát (bárányt) vittek.
Feliratkozás RSS - bárány csatornájára