Dunaújváros

Miért jó házasságban élni?

Dunaújváros – A házasság hetének első napján Stermeczki András evangélikus lelkész három hiteles házaspárt kérdezett meg a gyülekezetükben közös életük örömeiről, és arról, hogy a teremtés egyik legszebb ajándékának értékeiről tegyenek bizonyságot.

A dunaújvárosi evangélikus templomról nyilatkozott Stermeczki András lelkész

Dunaújváros – Ahogyan arról korábban hírt adtunk, bekerült a Dunaújvárosi Települési Értéktárba a helyi evangélikus templom, amelyről 2021. január 25-én egy sajtótájékoztatón számolt be Stermeczki András lelkész. Pár nappal később a Karc FM is megkérdezte őt erről az alábbi interjúban.

„Csonka imahetet” tartottak Dunaújvárosban – A zárásra az evangélikusoknál került sor

Dunaújváros– Dunaújváros is csatlakozott az ökumenikus imahét programjához, amely során a keresztény egyházak hívei és képviselői együtt fohászkodtak az Úrhoz. Idén a járványhelyzet miatt csak három alkalmat tartottak. A Dunaújváors TV felvételeit adjuk közre.

Közös imahét – Dunaújvárosban is

Dunaújváros – Ezen a héten világszerte közös alkalmakat tartanak a keresztény egyházak hívei és lelkészei, papjai. A kezdeményezéshez Dunaújváros is csatlakozott – és senki sem marad le, hiszen a DSTV teljes hosszában, felvételről közvetíti majd az imaheti eseményeket.

Játékkiállítás nyílt a dunaújvárosi evangélikus templomban

Dunaújváros – Saját gyűjteményének darabjait mutatja be az evangélikus templomban és a YouTube-csatornán Stermeczki András lelkész, aki utoljára tíz évvel ezelőtt mutatta be 50 éve gyűjtött játékait először a nagyközönségnek. A játékkiállítás mellett továbbra is látogatható a templomban az ősszel megnyitott Rohó „Tengelyek” című alkotás is.

Adventi zarándoklat Dunaújvárosban, karantén idején – Folyamatosan frissül!

Dunaújváros – Stermeczki András dunaújvárosi evangélikus lelkész virtuális sétára invitálja a helyieket és az Evangélikus.hu olvasóit. Rendhagyó adventi naptárának első részét osztjuk meg most és ígérjük, hogy a tervezett sorozat többi tagját is ehhez a cikkünkhöz hozzáfűzzük majd.

A média segítségével hirdetik az igét a dunaújvárosi evangélikusok

Dunaújváros – Az adventi gyertyagyújtást virtuális formában, a médiumokon keresztül nézhetik majd meg a hívek, emellett pedig rendszeresen jelentkezik majd a DSTV földfelszín feletti és online adása is istentiszteletekkel, amelyeket a négy történelmi egyház képviselői tartanak majd – írta a Dunaújváros.com, miután minderről sajtótájékoztatón számolt be Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész.

Konfirmáció – piros ünnepen

Dunaújváros – Az idén a szokásos pünkösdi konfirmáció sajnos elmaradt a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetben, de a következő „piros" ünnepen, azaz reformációkor bepótolták ezt.

Mi az Isten? – Rohonczi ROHÓ István „Tengelyek” című kiállításának megnyitójára

Dunaújváros – Ahogyan arról honlapunkon már hírt adtunk, új, önálló kiállítással jelentkezik Rohonczi ROHÓ István. A dunaújvárosi művész-tanár plasztikáiból Tengelyek címmel nyílt tárlat az evangélikus templom közösségi termében, 2020. október 16-án. Az alábbiakban Stermeczki András lelkész megnyitó beszédét adjuk közre. A képeken az előző kiállítás búcsúja (Kelemen Marián Éva) és Rohonczi István kiállításának építése, a Quintia zenekar kis koncertje a megnyitón és maga a kiállításmegnyitó látható.

Tengelyek – ROHÓ-kiállítás a dunaújvárosi evangélikus templomban

Dunaújváros – Dunaújvárosi alkotó bemutatójával folytatódik a kiállítások sorozata az evangélikus templomban: Rohonczi ROHÓ István önálló tárlatát láthatják a vendégek Tengelyek címmel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dunaújváros csatornájára