Re:formáció

Kaland, dráma és meglepetés a kamerák előtt

Békéscsaba – A reformáció témájában indított vetélkedőt középiskolás fiatalok számára a Magyar Televízió M5-ös kulturális csatornája, amelynek döntőjét október elején tűzték műsorra. A megmérettetésen a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium diákjai is részt vettek, és dobogós helyezést értek el. A csapat tagjai a 7.Tv Kikötő című egyházi magazinjában meséltek élményeikről.

Kecskeméten tartották a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő általános iskolásoknak rendezett országos döntőjét

Kecskemét – A „Re:formáció” komplex műveltségi vetélkedő általános iskolásoknak rendezett országos döntőjét tartották a Kecskeméti Református Internátus Kollégium Dísztermében 2017. október 19-én, csütörtökön. A versenyen a területi középdöntőkön nyertes hat csapat vett részt.

Október 1-jén minden eldől: Adásban a Re:formáció döntője!

Budapest – Egyre közelebb a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő végső erőpróbája, a döntő, amelyre egy televíziós vetélkedő tesz majd pontot. A Reformáció Emlékbizottság hivatalos oldalán és az evangelikus.hu-n az emlékév folyamán rendszeresen foglalkoztunk a programmal, amelynek fő célja, hogy a diákok, s a fiatalabb generáció is megismerje és felfedezze a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását. A döntő adásba kerülésének végleges időpontja az M5-ös csatornán: október 1., 14 óra 5 perc.

Újabb mérföldkőhöz érkezik a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő

Ősszel kezdődik a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő döntője, amelyben – a középdöntőktől eltérően – televíziós vetélkedő keretében fognak megmérkőzni egymással a döntős csapatok. Augusztus 21–23. között egy felkészítő táborra is sor kerül Bonyhádon, ahol a részt vevő diákok felkészülhetnek az audiovizuális fináléra.

Lezárultak a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő középdöntői

Budapest – A cím nem elírás, valóban két középdöntőn kellett bizonyítaniuk azoknak az iskolás csapatoknak, amelyek jelentkeztek a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedőre. Az első forduló 2017. április 22-én volt – ekkor a középiskolások versenye zajlott –, míg május 13-án az általános iskolás korosztály mérte össze tudását.

Sikeresen lezajlott a Re:formáció vetélkedő középdöntője – Képgaléria! Részletes eredménylista!

Budapest – Az ország több pontján – regionális versenyekre bontva – párhuzamosan rendezték meg 2017. április 22-én a Re:formáció, komplex műveltségi vetélkedő középdöntőjét a középiskolások számára. Az oktatási intézmények Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Debrecenben, valamint két budapesti helyszínen fogadták a diákcsapatokat.
Feliratkozás RSS - Re:formáció csatornájára