UNESCO

A világ szellemi kulturális örökségének része lett a kékfestés

Pápa – Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban 2019. február 12-én, kedden, így már négy magyar vonatkozású elem szerepel a az UNESCO reprezentatív listáján.

Világörökség lett a kékfestés

Port Louis – Felkerült a kékfestés hagyománya a szellemi kulturális világörökség listájára – döntött az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes bizottsága a Port Louis-i tanácskozásán. Magyarországon a kékfestés egyik legfontosabb hazai meghonosítója a pápai evangélikus Kluge család volt.

A szlovákiai Kárpátok fatemplomai

Garamszeg – 1725-ben épült evangélikus fatemplom a felvidéki Garamszegen (Hronsek). A műemlék egyike a 16. és a 18. század között épült, a szlovákiai Kárpátokban található fatemplomoknak, amelyek rákerültek az UNESCO kulturális és természeti világörökségi listájára.

Felújítják az UNESCO világörökség részét képező szászkézdi evangélikus erődtemplomot

Európai uniós alapokból újítják fel az UNESCO-világörökség részét képező szászkézdi evangélikus erődtemplomot - tájékoztat a központi fejlesztési régió hétfőn kiadott közleménye.
Feliratkozás RSS - UNESCO csatornájára