szakma

Ki vagyok én? – Hitoktatói szakmai identitástréning

Budapest – 2018. május 5-én, szombaton továbbképzést szervezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Valláspedagógia Tanszéke egyházunk hitoktatói és lelkészei számára. Érdekesnek ígérkezett ez az alkalom is a korábbiakhoz hasonlóan. A téma és a konferencia leírása arra utalt, hogy ezúttal az önismeret, a hitoktatással foglalkozók személye fog a középpontba kerülni.

Menjetek a TEKI-be!

Kőszeg – A TEKI, a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium augusztus 30-ig várja a jelentkezéseket. Kétéves ingyenes képzésein, nappali rendszerű felnőttoktatásban többek között a lovász-, a kertész- és a pincérszakmát lehet elsajátítani. Nyolcadik osztályosok számára szakgimnáziumban közlekedés, logisztika és szállítmányozás szakirányon és vendéglátóipari ágazaton hirdetnek továbbtanulási lehetőséget. A szakközépiskolában pedig a szakácsszakmát lehet kitanulni.

Dilemmák és megoldások – Cigánymissziós szakmai tanácskozás

Budapest – Május 30-án egy csendes, de nagy hatású szakmai napot szervezett a Cigánymissziós protestáns fórum, amelynek a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa adott otthont székházában. Az évek óta szép egyetértésben és eredményesen együtt munkálkodó missziók (baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református) eddigi tevékenységéből talán ismert lehet a Tükör újság, a Cigánymissziós Módszertani Füzetek sorozat és az országos cigány találkozók.
Feliratkozás RSS - szakma csatornájára