Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz)

Megjelent az Evangéliumi Aliansz pünkösdi hírlevele

Budapest – D. Szabó Dániel, Szeverényi János, Szuhánszky Gábor, László Viktor írásaival, a 2019-es események összefoglalójával, valamint a BalatonNET, a GLS és az Ez az a nap! aktuális híreivel megjelent az Evangéliumi Aliansz pünkösdi hírlevele.

Úton, hazafelé – Elkezdődött az Aliansz imahét

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) 2020. január 5–12. között felekezetek közötti közös imádsággal kezdi az új esztendőt. A megnyitó alkalomra 2020. január 5-én került sor Budapesten, az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezetében.

Aliansz imahétre készülünk

Budapest – Január első teljes hetében Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) ismét közös imádsággal kezdi az új esztendőt, 2020. január 5–12. között. A megnyitó alkalomra 2020. január 5-én, vasárnap 17.00 -kor kerül sor Budapesten, az Üdvhadsereg Terézvárosi Gyülekezetében (VI. kerület, Bajnok u. 25.). Igehirdető Bernhard Wittwer őrnagy, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője lesz.

Teológiai műhelyt tartott a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz)

Budakeszi – Megváltásról – engesztelésről – megigazulásról – kegyelemről címmel tartott teológiai műhelyt a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) 2019. február 20-án Budakeszin, a metodista templomban.

20 éves a Wycliffe Magyarország!

Budapest – „A Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete a Wycliffe Világszövetség (Wycliffe Global Alliance) tagszervezete, a Magyar Evangéliumi Szövetség tagja. Történetünk Magyarországon 1999-ben vette hivatalosan kezdetét azzal a céllal, hogy a magyar evangéliumi kereszténység is bekapcsolódhasson a bibliafordítás nemzetközi munkájába. Kezdettől osztjuk globális szövetségünk és partnereink látását, miszerint 2025-ig minden olyan nyelven induljon egy bibliafordítási projekt, amelyen arra még szükség van. Ezért dolgozunk, küldünk munkásokat, mozgósítjuk a magyar gyülekezeteket ima- és anyagi támogatásra” – írták a Baptist.hu oldalon.

Debrecenben került sor az Aliansz-imahét országos megnyitójára

Debrecen – „Egység a sokszínűségben” címmel 2019. január 6-án, vasárnap megkezdődött a 2019-es évi Aliansz-imahét, melynek országos megnyitójára Debrecenben került sor a csapókerti református gyülekezet templomában.

Egység a sokszínűségben – Elkezdődött az Aliansz-imahét Nyíregyházán

Nyíregyháza – A sokéves gyakorlat szerint a város protestáns felekezetei találkoznak nyolc estén át, meglátogatva egymás istentiszteleti helyeit, ez évben vízkereszt hetében. A nyitó alkalmon Györfi Mihály nyírteleki evangélikus lelkész hirdette az igét, a házigazda Jónás Miklós, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) helyi lelkésze volt.

Az evangélium: Istennek ereje

Piliscsaba – Február 20-án az Aliansz Magyar Evangéliumi Szövetség rendezésében megtartották az idei teológiaiműhely-konferenciát a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban. A résztvevők tíz felekezetből és több missziós társaságból érkeztek.

A hívő élet ajándékai – Végh Tamás igehirdetés-sorozata a nyíregyházi Aliansz őszi evangelizációján

Nyíregyháza – 2009 óta minden ősszel megrendezi a nyíregyházi protestáns egyházakból álló Aliansz csoport az evangelizációs hetét, amelyre ez évben a fasori nyugdíjas református lelkipásztort hívták meg vendég igehirdetőként. A városi református templom ad helyet az idei alkalmaknak, ahol a liturgus szolgálatát a tagegyházak lelkészei a négy estén egymást követve látják el.

Imádságra szólít a krízisbe jutott emberekért az Európai Evangéliumi Aliansz – A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnökségének állásfoglalása a migráció kapcsán

Budapest – Az Európai Evangéliumi Aliansz felhívása alapján, 2017. június 25-én azért a mintegy 65 millió emberért imádkozunk, akik valamilyen krízishelyzet következtében (háború, éhínség, természeti katasztrófák) lakhelyüket elhagyni kényszerültek. A Magyar Evangéliumi Aliansz emellett közzétett egy olyan állásfoglalást, amelyben tudatják, hogy igyekeznek segíteni a lényegesebb pontok megvilágításában és a krisztusi lelkület és hozzáállás kialakításában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) csatornájára