Barcsik Zoltán

Kettős ünnepre hívtak a nagybörzsönyi gyülekezetben

Nagybörzsöny – 2020. szeptember 26-án, szombaton – időjárás tekintetében bizton állíthatjuk, hogy az ősz első napján – a kora délutáni órákban ünneplőbe öltözött hívek indultak a közelmúltban felújított evangélikus templom felé. Az idő valóban zorddá és ősziessé vált, és a hosszúra nyúlt nyarat hirtelen váltotta fel a hűvös és csapadékos időjárás, de a szívek átmelegedtek a kettős ünnep meghittségében, emelkedettségében.

Nógrádi evangelizáció

Egyházasdengeleg – A Nógrádi Evangélikus Egyházmegye szervezésében augusztus 11-én, vasárnap délután került ismét megrendezésre a hosszú múlttal bíró nógrádi evangelizáció. Idén Egyházasdengeleg adott otthont a közel kétszázötven fős gyülekezetnek, amely a 2Tim 2,1 alapján az Erősödj meg a kegyelemben! mottó jegyében gyűlt össze a helyi iskola udvarán.

„Beért a hitbe vetett bizalom, és győzött a jóra vágyó emberi akarat” – Templomot szenteltek Hidason

Hidas – Tíz éven belül másodszor szentelték fel az 1793-ban épült különleges, kis hidasi evangélikus templomot. A ritkaságszámba menő, szószékoltáros, késő barokk stílusú templom már sok viszontagságon ment át, tornya az 1800-as évek közepén ledőlt, a 20. század is jócskán megviselte. A mostani felújítás viszont reményt ad arra, hogy még sok evangélikus generáció számára az Istennel való ünnepélyes találkozás helye lehet.

Biztonságot jelentő beruházás készült

Kismányok – Százhetvenöt méter hosszú, betonba rakott mederlap burkolatú árkot adtak át Kismányokon. Az ünnepélyes átadás zárómomentumaként Barcsik Zoltán evangélikus lelkész és Bagi Sándor római katolikus plébános megáldotta az új árkot.

Az emberek akarnak Istennel találkozni – Beszélgetés Barcsik Zoltánnal

Budapest – Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. „Az egyház az elcsendesedés, az Istennel való találkozás és a közösség lehetőségét adja” – fogalmaz Barcsik Zoltán. Beszélgetésünkkor lelkészjelöltként még előtte állt a július 1-jei lelkésszé avatásának.

Isten találkozni akar az emberrel – Barcsik Zoltán ordinációja Kecskeméten

Kecskemét – A média tele van gyorsan felejthető hullócsillagokkal (celebekkel), az egyházi sajtó azonban mostanában fiatal lelkészeket szólaltat meg. Az Evangélikus Élet aktuális számában Barcsik Zoltán mosolyog ránk – kezdte igehirdetését Gáncs Péter elnök-püspök, amikor a soltvadkerti hatodév végeztével, július 1-jén lelkésszé avatta a kecskeméti fiatalembert.
Feliratkozás RSS - Barcsik Zoltán csatornájára