Magyar Evangéliumi Szövetség

Isten missziója – Missio Dei Nap

Budapest – Egy apró cserepes mikulásvirággal a kezemben tértem haza a Missio Dei Napról. A törékeny kis növény égő piros leveleivel ezen a sötét, esős novemberi napon a misszió tüzét jelenti számomra, a napi gondoskodást igénylő létével pedig a konferencián elsajátított új gondolatok megtartásának és gyakorlásának feladatára is utal.

Keresztyénnek lenni Egyiptomban

A Közel-Kelet legnagyobb evangéliumi gyülekezete az egyiptomi Kasr el Dobara, hétezer tagot számlál. A megtérések és betérések folyamatosak. Kairó elhíresült főterétől, a Tahrírtől pár száz méterre van a templomuk. Missziói csapatuk nemrég Budapesten járt, hogy elmondják, milyen kereszténynek lenni Egyiptomban.

Mit tehetünk az üldözött keresztényekért? – Asif Mall, a Release International munkatársának budapesti látogatásáról

Budapest – Asif Mall, a Release International (a Mártírok Hangja angliai társszervezete) munkatársa a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szervezésében Budapestre látogatott. Az Aliansz Imahét pénteki napján, a Felsőerdősori Metodista Gyülekezetben tartottak beszámolót a világban élő testvéreink életéről, hitéről és szenvedéseiről, szervezetük közöttük végzett munkájáról.

Imádkozunk, mint egy család! – Megkezdődött az Aliansz imahét Nyíregyházán is

Nyíregyháza – Az újesztendő első vasárnapján ismét elkezdődött a nyíregyházi öt protestáns felekezet közös évkezdő imahete, amely öt helyszínen folytatódik, nyolc estén át. Sok éve már, hogy egymás istentiszteleti helyeit keresi fel Isten e városban vándorló népe, ezzel is megélik ez évi igénket: „Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)

Mi Atyánk – Aliansz imahét 2015 – Letölthető az imaheti füzet!

Budapest – Az évről-évre megrendezésre kerülő Aliansz imahét Krisztussal, és a Ő, más közösségbeli követőivel való találkozást, a hitben való megerősödést és egymás hitéből is építkező bátorítást jelenti sokunknak. Ebben az évben a Úr imádságával, a Miatyánkkal fogunk foglalkozni napról napra.

Nem hallgathatunk! – Nemzetközi imanap lesz az üldözött keresztényekért

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) is csatlakozik ahhoz nemzetközi imanaphoz, amely során az üldözött keresztényekért imádkozhatunk 2014. november 9-én.

MEÖT – Aliansz elnökségi találkozót tartottak Budapesten

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöksége: Steinbach József elnök, Dr. Fischl Vilmos főtitkár, Gáncs Péter alelnök, Csernák István alelnök, Kalota József alelnök, valamint a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnöksége: Szeverényi János elnök, Horváth István főtitkár, Szuhánszky Gábor alelnök, László Viktor alelnök, és Dr. Mészáros Kálmán alelnök részvételével ez esztendőben másodszor tartott közös tanácskozást 2014. szeptember 15-én, az ökumenikus tanács budapesti székházban.

Tisztségújítás volt a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz élén

Budapest – A Magyar Evangéliumi Szövetség - Aliansz 2014. május 12-én megtartott évi közgyűlésén új elnökséget választott. A szövetség új elnökévé Szeverényi Jánost választották. Forrás: baptista hírek

A Szentlélek személye és munkája ma

Piliscsaba – Az Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség elnöksége és választmánya 2013. február 25–26. között kétnapos kihelyezett tanácskozást tartott az evangélikusok Piliscsabán található Béthel konferenciaközpontjában. Szöveg: Szeverényi János
Feliratkozás RSS - Magyar Evangéliumi Szövetség csatornájára