Teljes élet napja Szarvason

Teljes élet napja Szarvason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, szöveg: Lázár Zsolt
Szarvas – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, az Evangélikus Diakónia és a Cigány Értelmiség Érdekvédelmi Egyesülete közösen hívta az érdeklődőket egy igazán különleges napra Szarvason 2018. május 12-én.

A program Zima János tárogatójátékával indult, majd közös éneklésre, énektanulásra hívott Horváth Z. Olivér lelkész és Himer Péter kántor. 10 órától nyitóáhítat következett az Ótemplomban Gáncs Péter püspök igehirdetésével. Ezt követte a Hogyan éljünk teljes életet? – Egyszerre lelkész, férj, apa, püspök címmel Hajdú Tibor különleges interjúja Gáncs Péterrel.

A templom után a programok a nagyszínpadon folytatódtak Tehetségek egy színpadon címmel. Zene-, tánc-, vers- és meseelőadásokkal a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, az orosházi Voice of the Glory és az O Del Kamel együttes léptek fel.

Délben az ebéd és ételosztás következett, majd a rendezvényt a Feltámadás című színdarab zárta a Benka színjátszó tehetségműhelyének előadásában.

A nap kísérőrendezvénye volt még a gyermekjátszóház (ugrálóvár, jelvénykészítő, generációk versenye, arcfestés), Szécsi Balázs népi- és iparművész újrahasznosító műhelye és a gyermekek rajzainak és festményeinek kiállítása.

VIDEÓK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!