Templomszentelési hálaadó istentisztelet volt advent harmadik vasárnapján Esztergomban

Templomszentelési hálaadó istentisztelet volt advent harmadik vasárnapján Esztergomban

Share this content.

Szöveg: Klimentné Ferenczy Andrea
Esztergom – Isten eszközei voltak azok, akik az evangélikus templom megépítésén fáradhatatlanul munkálkodtak az elmúlt évszázadban. Kovács Sándor püspöktől kezdve, Molnár Gyula lelkészen keresztül, és az egyházmegye, a hazai evangélikusság e célra adakozó hittestvérein át, nem utolsósorban addig a kőművesmesterig, aki az ünnepi istentiszteleten és koszorúzáson is részt vevő, Romanek Etelkának, a város polgármesterének a nagyapja.

1941. december 7-én, 75 évvel ezelőtt szentelték fel a templomot, és ezen a napon iktatták be hivatalába, lelkészi szolgálatba az első evangélikus lelkészt, Molnár Gyulát.

Útegyengetők, Jézusnak útkészítői voltak. A templomban neki adunk helyet, Jézust illeti a figyelem, aki azért jött, hogy övéit kereszthalála és szenvedése által Esztergomban is összegyűjtse, maguk is Jézus útkészítőjévé váljanak és üdvözüljenek.

Az Úr áldja meg ezt a templomot, az Atya, Fiú, Szentlélek nevében!

Áldott legyen mindenki, aki átlépi küszöbét, hogy az örök és irgalmas Istent imádja lélekben és igazságban!

Lakozzék e szent helyen Isten dicsősége!

Épüljön benne szeretetben a Krisztus gyülekezete Isten templomává, a Lélek egységében, nemzedékről nemzedékre!

Ámen.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!