„Tenyerembe véstelek” – Hálaadó istentiszteletet tartottak Rákospalotán

„Tenyerembe véstelek” – Hálaadó istentiszteletet tartottak Rákospalotán

Share this content.

Szöveg: Ponicsán Erzsébet, fotó: Konyhás Tamás, Ponicsán Erzsébet
Budapest – Rákospalota – Minden év október utolsó vasárnapjainak egyikén a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet nagytemplomában (régi Fóti út 73.) hálaadó istentiszteletet tartanak, mely után novembertől egészen nagyhétig a kistemplomban (Juhos utca 28.) tartják gyülekezeti alkalmaikat a hívek.

2019. október 20-án, egy gyönyörű napfényes vasárnap délelőtt 10 órakor megszólaltak a harangok, mely után a presbiter testvérek sorfala előtt Kondor Péter püspök, Erdélyi Csaba lelkész és Ponicsán Erzsébet parókus lelkész az oltár előtt megálltak és együtt hálaadó imát mondtak mindenért, amely ebben a gyülekezetben Isten közvetítésével történt.

A liturgiát Erdélyi Csaba olvasta fel, mely után az énekkar szolgált Csernyik Balázs Ferenc vezetésével.

Ezt követően a szószéken Kondor Péter püspök prédikációja hangzott el, mely mindenki szívéig hatott.

A záró oltári szolgálatban Ponicsán Erzsébet imádságban adott hálát a gyülekezetben végzett szolgálatokért, adományokért, testvérekért és a szeretetért, melyet Istentől kapnak a hívek az igazán nehéz és örömteli időkben egyaránt.

Az istentisztelet után az énekkar szolgálata közben a gyülekezet minden tagja az altemplomban lévő urnatemető új urnafala előtt megállva, püspök imádságával és áldásával emlékezett meg elhunyt szeretteiről. 

Ezután az urnafal mellett elhelyezték azt az emlékhelyet, mely a meg nem született gyermekek tiszteletére készített Ponicsán Erzsébet lelkész, az újonnan megválasztott Dudás György felügyelő és fia, Dudás Gergely. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!