Teológia és határok – Lehetőségek

Teológia és határok – Lehetőségek

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, riporter: Galambos Ádám
Budapest – A Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a közelmúltban megjelent tanulmánykötet szerzői – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések keretében szólalnak meg, hogy személyesen is megvitassák témáikat. Az első alkalmon a könyv egyik fejezetcímét is adó lehetőség témája került előtérbe.

Cserháti Márta, az EHE Újszövetségi Tanszékének docense a téma kapcsán Jézus határátlépéseiről, míg Csepregi Zoltán, az Egyháztörténeti Tanszék tanára, az egyetem rektora Észak-Magyarország reformáció korabeli jószomszédi kapcsolatairól mesélt a beszélgetést vezető Galambos Ádám újságírónak, az alkalom moderátorának.

A kötetről bővebben a Luther Kiadó honlapján.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!