Teológia és határok: Tűrőképesség

Teológia és határok: Tűrőképesség

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, videó: Győri András Timótheus
Budapest – A Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötetet szeptember 18-án, az Ünnepi Könyvhéten mutatták be. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

A negyedik alkalmon a könyv egyik fejezetcímét is adó tűrőképesség témája került előtérbe. A beszélgetés résztvevői voltak: Bácskai Károly, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense, az Újszövetségi Tanszék megbízott vezetője, Kőszeghy Miklós, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszékének egyetemi tanára, Orosz Gábor Viktor, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének egyetemi docense, a kötet szerkesztője.

A beszélgetőtársak az alkalom moderátora, Boda Zsuzsa kérdéseire többek között a következő kérdésekre keresték a választ: meddig szólhat bele egy vallás/egyházi közösség a magánélet kérdéseibe, illetve meddig mehet el a vallás, hogy kapaszkodót nyújtson az identitás megőrzésében? A beszélgetés során sok más mellett az is szóba került, hogyan foglalja össze Luther Márton az oltári szentségről való tanítását a Kis kátéban, illetve a Nagy kátéban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!