Teológusnapokat tartottak Bobán és Soltvadkerten

Teológusnapokat tartottak Bobán és Soltvadkerten

Share this content.

Szöveg és fotó: Pángyánszky Ágnes
Boba – Soltvadkert – Két teológusokból álló csoport is elindult – dr. Szabó Lajos rektor és dr. Pángyánszky Ágnes egyetemi lelkészek vezetésével – 2016. április 10-én, hogy igehirdetéssel, liturgiai szolgálattal és bizonyságtétellel szolgáljon a bobai és a soltvadkerti gyülekezetekben.

A teológusnapok tartalmas lehetőséget biztosítanak az egyházi szolgálatra készülők számára, hogy gyülekezeti közegben végezhessenek szolgálatot, és megismerkedhessenek egyházunk gyülekezeteivel, lelkészeivel és a gyülekezeti tagokkal. Ez az élő kapcsolat elengedhetetlen a hivatásban való megerősödéshez, a konkrét gyülekezeti helyzetek megismeréséhez. Fontos látni, hogyan él ma egy gyülekezet, milyen kihívásokkal kell szembenéznie, milyen intézményrendszereket épít ki, milyen feladatokat vállalnak mindebben a lelkészek és a gyülekezeti tagok. Bízunk abban, hogy a fiatalok, az egyetem vezetőjének és lelkészének szolgálata is hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a találkozás a meglátogatott gyülekezetekkel örömteli legyen és áldást hordozhasson. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem köszöni a testvéri fogadtatást és a közösség megélésének lehetőségét a bobai, a kissomlyói és a soltvadkerti gyülekezetek lelkészeinek, Rostáné Piri Magda esperesnek, Homoki Pál lelkésznek, Győri Veronika iskolalelkésznek és a gyülekezetek minden tagjának.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!