Teremtés hete Aszódon

Teremtés hete Aszódon

Share this content.

Szöveg és fotó: Kósa-Hulej Klaudia
Aszód – 2019. október 6-án a teremtés hete alkalmából istentiszteletet és gyermekprogramot tartottak az Aszódi Evangélikus Egyházközségben.

Idén a hála és felelősség volt a teremtés hetének témája, ehhez kapcsolódott a meghirdetett rajzpályázat is. A kisebb és nagyobb gyermekek azt rajzolták le, hogy miért hálásak. Sok mű érkezett, melyeket a szeretetvendégség alatt meg is lehetett tekinteni. Volt, aki a családjáért, barátaiért volt hálás, és ezt jelenítette meg a rajzán, volt, aki a természetért és az állatokért, és volt, aki a teremtés heti napért.

Amíg a gyermekek a kézműves-foglalkozáson só-liszt gyurmából szíveket formáztak és dísztettek, addig a felnőttek szeretetvendégség keretében egy érdekes előadást hallgathattak meg Szakács Tamástól Mennyi ideig tart egy hét? címmel. A lelkész nemcsak teológusként, hanem fizikusként is gondolkodva mutatta be a teremtéstörténet hét napjának lehetséges értelmezéseit.

A gyermekek megörvendeztették a gyülekezet tagjait a vasárnapi iskolában tanult énekekkel, és a rajzolók jutalmazása sem maradt el. A füzetek, igés ceruzák kiosztása után lehetőség volt még kötetlen beszélgetésre is kávé, tea és sütemény mellett.

Öröm. Hála. Hálás vagyok, hogy ennek a gyülekezetnek lehetek a tagja. Hálás vagyok, hogy nyitott szívvel, szemmel és lélekkel lehetek jelen Isten csodálatos világában. Hálás vagyok az együtt töltött időért, az ige hallgatásáért, a gyermekek lelkesedéséért. Adja Isten, hogy ne pusztán a teremtés hetén legyünk hálásak, hanem egész életünket így tudjuk élni!

Címkék: Aszód - Teremtés hete -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!