Teremtésvédelmi-környezetvédelmi verseny középiskolásoknak

Teremtésvédelmi-környezetvédelmi verseny középiskolásoknak

Share this content.

Forrás: reformatus.hu
Budapest – A református Ökogyülekezeti Mozgalom és az evangélikus Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport ötödik alkalommal hirdet teremtésvédelmi-környezetvédelmi versenyt középiskolásoknak. A téma a középiskolás korosztály által jól értelmezhető bibliaismereti és etikai kérdések, különös tekintettel a teremtett világ iránti felelősségünket tárgyaló igeszakaszokra.

A verseny célja a keresztyén hit és a környezettudatos felelősségvállalás összekapcsolása a keresztyén fiatalok gondolkodásmódjában. A környezet iránti elkötelezett gondolkodásmód és attitűd ösztönzése, a témában kiemelkedő ismeretekkel rendelkező fiatalok támogatása. A gyülekezetek, ifjúsági csoportok, iskolák bevonása a teremtésvédelmi munkába.

9-12. évfolyamon tanuló, keresztyén elköteleződésű diákok nevezhetnek, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Egyénileg vagy csoportosan (pl. iskolai vagy gyülekezeti ifjúsági csoportok, maximum 4 fős csapatokban). A versenyre elektronikus úton lehet jelentkezni a www.okogyulekezet.hu oldalon a nevezési adatlap kitöltésével, 2016. december 10-től. A nevezés díjtalan.

A verseny időtartama 2017. január 20. – szeptember 10. Az első forduló feladata a www.okogyulekezet.hu oldalon lesz közzétéve, 2017. január 20-án. Négy online fordulóból áll, nem szükséges mindet teljesíteni, a pontversenyben a rangsor a végső összpontszám alapján dől el. Eredményhirdetés a teremtés hete nyitó istentiszteleten (szeptember utolsó vagy október első vasárnapja.) A fődíj tanulmányút valamely hazai vagy külföldi nemzeti parkba, illetve ökogyülekezethez (olyan református vagy evangélikus gyülekezetbe, amely elnyerte az ökogyülekezeti cím/díj minősítést). Második-ötödik díj: látogatás egy természettudományi kutatóközpontban és értékes tárgynyeremények.

Részletek: okogyülekezet.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!