Teret adunk a harcra kész fiataloknak!

Teret adunk a harcra kész fiataloknak!

Share this content.

Szöveg: Bence Győző
Nagyveleg – „Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek…” (Jer 1,7) – Fiatalokat szeretnénk szolgálatba állítani, ezért indítjuk el képzésünket. Hiszen a konfirmáció után sok gyülekezet és lelkész küzd a fiatalokért, hogy eljárjanak ifjúsági órára, és hogy egyáltalán megmaradjanak a gyülekezet látókörében.

Tudjuk jól, hogy ez nehéz küzdelem, hiszen az egyházon kívül olyan sok izgalmas dolog várja az ifjúságot, hogy a legjobb ötletekkel is nehéz megfogni őket. Tele vannak energiával, tett- és kalandvággyal. Éppen ezért volnának különösen is alkalmasak arra, hogy szolgálatba hívjuk és állítsuk őket. A cserkészmozgalom, ahol én tizenhét évvel ezelőtt a szárnyaimat bontogatni kezdtem, éppen erre épít. Fiatalok szolgálnak benne fiatalokért. A mozgalom komolyságát az adja meg, hogy a fiatalok igen jó képességei mellé eszközt is ad a kezükbe a cserkészet és vezetőképzések formájában. Úgy tapasztalom, hogy az ifiseink között is nagyon sok olyan fiatal van, aki – megfelelő felkészítés és feltételrendszer mellett – alkalmas lenne gyerekek között végzett szolgálatra.

Amikor megálmodtam ezt a képzést, az volt a legfőbb motivációm, hogy segíthessük a fiatalokat abban, hogy teret kapjanak a szolgálatra, hogy azt a sok ötletet, energiát, lelkesedést, mely bennük van, az Isten szolgálatába tudják állítani. Jeremiás próféta túl fiatalnak érezte magát arra az elhívásra, melyet az Úrtól kapott, de lám, az Úr mégis alkalmassá tette őt. És rengeteg fiatal van, akit ugyanígy hív az Úr, akit használni szeretne. A most induló képzés is nagy segítség lehet a szolgálatba álláshoz.

Rajta hát, adjunk teret a harcra kész fiataloknak!

További információk a Facebookon.
A képzésről a Gyümi oldalán.
Cikk honlapunkon.

A szerző a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye ifjúsági felelőse, a gyülekezeti gyermekszolgálatra felkészítő képzés vezetője.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!