A Tesco vásárlói 66 millió forintot adományoztak a rászorulók megsegítésére

A Tesco vásárlói 66 millió forintot adományoztak a rászorulók megsegítésére

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – 2018. december 24-én lezárult a Tesco áruházakban az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű, országos adventi pénzadománygyűjtése. Az áruházlánc kollégái idén 264 661 darab kupont értékesítettek a kasszáknál, melyek megvásárlásával a vásárlók összesen 66 millió forintot adományoztak a rászoruló családok megsegítésére.

Karácsonykor általában mindenki többet költ az ünnepi menüre és az ajándékokra. Az ünnepek előtt sokan figyelnek arra is, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy az adventi készülődés örömeit gondtalanul élvezhesse. A szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtés során a Tesco vásárlói és munkatársai november 12. és december 24. között 250 forintos kuponok megvásárlásával segíthették a nélkülöző családokat. Hogy a sok kicsi mennyire sokra megy, azt az is bizonyítja, hogy az eladott 264 661 kuponból összesen 66 165 250 forint gyűlt össze, amely több ezer család számára teszi lehetővé, hogy átélhessék az ünnep hangulatát, és segítséget kapjanak a hétköznapokban is. A gyűjtés arca idén is Kovács Koko István olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete volt.

Az elmúlt évek tapasztalatából elmondható, hogy mind a vállalat, mind pedig a vásárlók számára fontos a nehéz helyzetben élők segítése. A 2017-es szeretet.éhség adománygyűjtés során például több mint 60 millió forint gyűlt össze, melyhez képest 2018-ban 5,5 millió forinttal nagyobb összeggel járultak hozzá a Tesco vásárlói a nélkülözők támogatásához. A rászorulók támogatása nemcsak az ünnepi időszakban, hanem az év többi napján is kiemelt szerepet kap a Tescónál. A szeretet.éhség. kampány rendszeres támogatása mellett a vállalat évek óta aktívan részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányában is. Utóbbi keretében a karitatív szervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek számára biztosít táborozási lehetőséget, biztonságos otthont vagy felzárkóztató foglalkozásokat. Mindemellett az áruházlánc évente több alkalommal gyűjt tartós élelmiszert is. Az élelmiszermentő programjának segítségével évente több ezer tonna élelmiszer-adománnyal segíti azokat, akik nem jutnak mindennap élelemhez.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 205 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, melyben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 150 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2018 októberéig összesen több mint 7,5 milliárd forint értékben több mint 16 418 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében a Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!