Tisztújító közgyűlést tartott az idén tíz éves Protestáns Újságírók Szövetsége

Tisztújító közgyűlést tartott az idén tíz éves Protestáns Újságírók Szövetsége

Share this content.

Budapest – 2014. március 27-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartotta tisztújító közgyűlését a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ). A közgyűlés határozatának értelmében az elnöki tisztséget továbbra is Novotny Zoltán látja el. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

A Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) közgyűlését dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárának, a PRÚSZ tagjának áhítatával kezdték. A főtitkár beszédében Pál apostol Timóteushoz írt levelét idézte, melynek értelmében a bizalomra és kinek-kinek a maga területén végzett hivatásának szolgálatára hívta fel a figyelmet. Fischl Vilmos figyelmeztette a jelenlévőket, hogy az újságírói hivatás egy olyan szolgálati út, melyben nemcsak az objektív hírközlésen, hanem Krisztus igéjének képviseletén is hangsúly van.

A közgyűlést a PRÚSZ elnöke, Novotny Zoltán vezette. Az elnök az elmúlt évről szóló beszámolójában elmondta, hogy a szervezet gazdálkodási szinten megfelelően működik, továbbá számos program, összejövetel is megvalósult a 2013-as évben.

„Az előző évre vonatkozó számadásnál leginkább a hála szó fogalmazódik meg bennem. Öröm megtapasztalni, hogy szervezetünk egyre több irányban tudja tevékenységét kifejteni, egyre több szervezettel dolgozik közösen. A pályázati úton szerzett támogatások újabb lehetőséget nyújtanak tevékenységünk bővítésére” – fogalmazott Novotny Zoltán.

Az elnök a PRÚSZ találkozóin túl a tavalyi év tevékenységei közül többek között kiemelte az Ökumenikus Gálán történő Ráth Mátyás-díj átadását, a Házasság Hetén való aktív részvételt és T. Pintér Károly, az Evangélikus Élet főszerkesztőjének a Korrektúra-díj zsűrijében való tagságát. Novotny Zoltán örömmel számolt be arról is, hogy a PRÚSZ idén ünnepli tíz éves fennállását, amit konferenciával, könyv kiadásával, valamint a honlap aktualizálásával is méltó ünneppé kívánnak tenni.

A tisztújító közgyűlésen ellenszavazat nélkül történtek a szavazások. Ennek értelmében az új elnökségben az eddigitől eltérően a fiatalítás jegyében Kerekes Sándor helyett Kiss Sándor, a Reformátusok Lapjának munkatársa tölt be tisztséget. Elnökségi tagok továbbá Csoma Áron, dr. Lakatos Judit és Nagy Imre lettek. A közgyűlés döntött arról, hogy a titkári tisztséget változatlanul T. Pintér Károly, míg az alelnöki tisztséget Faggyas Sándor tölti be. A Protestáns Újságírók Szövetségének elnöki tisztét az eddigi elnök, Novotny Zoltán látja el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!